Vad är Camber Kit används för?

De fjädring inställningar på en bil mäts med tre huvudsakliga parametrar som toe, caster och camber. När ett fordons upphängning är modifierad med en lägre fjädring med hjälp av coilovers, sänkningsfjädrar eller någon annan typ av fjädring, är fjädring inställningar ändras i processen. En camber kit är en eftermarknad tillbehör som används för att tillåta camber på ett fordon ska justeras exakt. Camber

En suspension är camber inställning är den vertikala positionen av hjulet och däcket i förhållande till vägen. Om ett hjul har negativa välvningen på grund av suspensionen inställningarna, kommer toppen av hjulet luta mot bilen (sett rakt framifrån) och botten av hjulet kommer att luta ut. Positiv camber är motsatsen, med toppen av hjulet pekar bort från fordonet. Om någon av dessa inställningar är felaktiga, endast en del av däckets kontaktyta (den del som berör vägen) kommer att göra kontakt med vägen. Sänkning en bil vanligtvis orsakar överdriven negativa välvningen som kanske inte kan justeras ut med den anpassning mäldsuspension. Inte alla fordon har upphängningar som kan justeras för camber, och de som ofta bara ger en minimal mängd av justering.
Camber Kit Funktion

Syftet med en camber kit att ge ett större utbud av anpassning till ett visst fordon upphängning än som är möjligt med mäldsuspensionen designen. När ett fordon sänks en avsevärd mängd för bättre hantering eller bara en lägre utseende, kommer mängden negativa välvningen öka. Om camber inte är korrekt justerad, kommer insidan av däcken lider ojämnt slitage, förkortar livslängden på däcken. Överdriven negativ camber kan också negativt påverka hur en bil handtag. Utformningen av en camber kit varierar beroende på märke. Vissa består av bultar och shims, medan andra inkluderar justerbara kulleder och delar som ersätter befintliga fjädringskomponenter. De mönster varierar också beroende på om de är för den främre eller bakre delen av fordonet.
Var hittar Camber Kits

Camber kit är inte tillgängligt för alla fordon, men de kan vanligtvis hittas för fordon som är populära för modifiering. Detta omfattar många sport kompakta bilar som Hondas och Toyotas, liksom många sportbilar som Mazda Miatas och muskelbilar som Ford Mustang. Se Resurser för företag som säljer camber kit.
Installera

svårigheten att installera camber kit varierar mycket beroende på märke av satsen, liksom fordonet camber kit installeras på. När en camber kit installeras, måste en professionell inriktning utföras av en anpassning butik. Om du inte är bekant med fjädring arbete och har rätt verktyg, bör du ha en camber kit installeras av en butik bekant med denna typ av arbete. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96537.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.