Syftet med en turbo-laddare på en Förbränningsmotor

turboladdare är inte en ny innovation, de är faktiskt ungefär lika gammal som förbränningsmotorn själv, men de gjorde inte det på produktions motorer till 1920-talet. Ursprungligen avsedd att kompensera för tryckförluster på hög höjd, hittade dessa motordrivna kompressorer snart ett hem på terra firma ger extra dragkraft för alla typer av gas-och dieselmotorer. Kolvmotor Basics

Bortsett från Wankel roterande motor, nästan alla förbränningsmotorer är återgående mönster. "Reciprocate" härstammar från det latinska ordet "reciprocus", som ordagrant betyder "fram och tillbaka." När motorerna är berörda, "återgående" beskriver kolvarna "upp-och-ner rörelse i motorblocket.
Motorslag

flesta motorer på vägarna idag fyrtakts designer, som avser antalet gånger som kolven rör sig i cylindern för varje gång det faktiskt producerar kraft. Du kan minnas motorns slag med memo "suger, squish, smäll, slag." Suck: kolven rör sig nedåt och suger in luft och bränsle från intag porten. Squish: kolven rör sig tillbaka upp och komprimerar luften och bränsleblandningen. Bang: en gnista antänder blandningen, som exploderar och trycker kolven tillbaka ner. Blow: kolvens tröghet orsakar det att gå tillbaka upp, driver de förbrukade gaser ur förbränningskammaren
Turboaggregat

En turbo är en kompressor. drivs av avgaserna. Turbon har tre grundläggande delar: en kompressor hjul och bostäder för att knuffa in luft i motorn, en avgas turbinhjul och bostäder för att fånga avgaserna och en central axel som förbinder de två. Eftersom avgaserna lämnar motorn, snurra de turbinhjulet och således kompressorhjulet. Kompressorhjulet shoves luft i insugsportarna, trycksättning det. När kolven börjar att röra sig nedåt och insugningsventilen öppnas, den trycksatta luften skjuter in i förbränningskammaren i stället för att sugas in av vakuum av den fallande kolven.
Kick Altutude Applications

Turboaggregat ökade ursprungligen till framträdande på hög höjd flygplan. När du ökar i höjd, sjunker lufttrycket. Lägre lufttryck gör att kolvens vakuumet drar in mindre luft, så att motorn lindar upp med för mycket bränsle och inte tillräckligt med syre för att bränna den. Den turbo suger luft in och komprimerar den inuti motorn och därmed kompensera för förlust av makt på grund av den tunna luften på hög höjd.
Markbaserade applikationer

turboladdare arbeta på en tryck-differential systemet, vilket innebär att de alltid komprimera luft vid samma tryckskillnad oavsett yttre påtryckningar. Så om en turbo är i stånd att fördubbla de 10 psi tryck vid 10.000 fot, det kan lika effektivt dubbla 15 psi vid havsnivå. Två gånger luften går in betyder dubbelt bränslet bränns, vilket innebär ungefär dubbelt uteffekt, om motorn är i en bil, tåg, lastbil eller generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96562.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.