Ventilerad Vs. Cross-Borrat Vs. Slitsade broms rotorer

En fordonets bromsar är en viktig aspekt av säkerhet och prestanda. Ju bättre bromsarna är, desto snabbare och mer konsekvent fordonet stannar när bromsarna uppmanas att göra sitt jobb. En av de största nackdelar till upprepade, stark bromsning är värme, en enorm mängd som byggs upp när bromsbelägget är hårdare tag mot rotorn. För att bekämpa värmen, har ett antal olika rotor design --- ventilerade, cross-borrade och slitsade --- utvecklats. Mindre värme innebär också rotorn kommer att ha mindre chans att slå sig från förekomsten av värme. Bromsrotor beskrivning

broms rotorer är de runda, skivformiga komponenter på ett fordons bromssystem. När bromspedalen trampas ner av föraren bromsvätska trycks genom bromsledningarna. Fluiden pressar kolvarna inuti bromsoket, som ligger runt rotorn, mot bromsbelägg, som i sin tur pressa rotorn och bromsa bilen. De flesta fordon använder en solid rötor, men andra typer av rotorer ha olika utformning för att reducera värme och förbättrar bromsning.
Ventilerad Rotorer

Ventilerad rotorer har ventiler ingjutna i kanten av rotorn. De släpper in värme som har byggts upp på metallen av rotorn att fly. Heat är fiende till väl fungerande bromsar, och när bromsarna används upprepat, de värms upp, vilket leder till utmattningsrisk. Ventilerade rotorer kan skingra en del av värmeutveckling, minska broms blekna. Dessa typer av rotorer är tyngre än icke-slitsade rotorer, som är tunnare. Ventilerade rotorer är ganska vanligt på produktion bilar.
Cross-borrade skivor

Som namnet antyder, cross-borrad rotorer har hål borrade genom ytan av rotorn. Cross-borrning tjänar samma syfte som ventilerande rotorerna, som är att minska ackumulering av värme i rotorerna och närliggande bromskomponenter. En biprodukt av cross-borrade skivor är prestanda utseende de ger rotorn, vilket syns genom ekrarna. Cross-borrade skivor är oftast dyrare än vanliga ventilerade rotorer på grund av att det finns ett extra steg i tillverkningsprocessen. Ofta kommer rotorerna cross-borrad samt ventilerad. Ett problem med cross-borrade skivor är en sällsynt tendens för rotorerna att bryta eller splittras från de hål som borrats i ytan. Eftersom cross-borrade skivor har mindre yta material, de är också mer benägna att slå sig än är ventilerade eller slitsade rotorer. Cross-borrning används ofta i kombination med stickning och avluftning.
Slitsade Rotorer

Slitsade rotorer har slots bearbetas till båda sidorna av rotorn. Liksom cross-borrning och ventilation, är syftet att avleda värme uppbyggd mellan klotsarna och rotorn genom spåren i ytan av rotorn. Slitsade rotorer ibland över-borras samt ventilerad. Slitsade rotorer är generellt dyrare än rotorer som är cross-borrad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96586.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.