Shorty Vs. Long Tube Headers på en 2010 Camaro

Det faktum att den femte generationens Camaro står som en av de mest efterlängtade bilar av sin decenniet har delvis att göra med bilens fantastiska prestanda och retro-futuristiska utseende, men förmodligen lika mycket eftersom GM tillbringade fem år säger: det skulle komma innan de faktiskt levererade. Emellertid var det dags väl spenderade, Camaro kraftfulla LS-serien V-8 anses vara en av de bästa motorerna på jorden, och svarar bra på uppgraderingar, både eftermarknaden och fabrik. Header Basics

Skillnaden mellan rubriker och avgasgrenrör är subtil men djupgående. En header är en serie rör (som kallas löpare) som färja vardera av cylinderns avgaser till en samlare, vilka bultar direkt till katalysator eller avgasröret. Ett grenrör har mycket korta löpare matar in en gemensam central kammare, som kallas plenum. Ett sidhuvud håller alla avgaserna separata tills de kan flyta smidigt in i avgasrören, medan ett grenrör crams alla gaser i utrymmet tills värme och tryck till slut tvingar dem att avgå. Addera Exhaust Scavenging

Huvudet primära fördel över grenröret är att det tillåter avgaserna att behålla sin hastighet. Avgaserna har massa och tröghet, efter avgår från cylindern, lämnar avgastryck puls lätt vakuum i dess spår. Om detta vakuum ficka råkar nå kollektorn precis som den intilliggande cylinderns avgaserna kommer ut, suger det i huvudsak gaserna i ett fenomen som kallas "sophantering." Dessa avgaser pulser komma ut vid en viss frekvens, beroende på motorns slagvolym och varvtal.
Långa vs korta rör

Header rören måste vara en viss längd för att tillåta avgaserna tid att helt undslippa löparen mellan pulserna. De pulserna kommer längre och långsammare vid låga varvtal, kortare och snabbare vid höga varvtal, så en uppsättning av långa rör rubriker tenderar att öka låg-rpm vridmoment och kortare hög-rpm hästkrafter. Dock är effektpotentialen ytterst begränsad av löparens diameter, som dikterar absolut flöde. Större diameter rör flöda mer, men bromsa gaserna ner, medan kortare accelererar pulserna. På grund av deras inneboende bias mot hög-rpm hästkrafter, kort-tube headers behöver använda en mindre diameter röret för att hålla hastigheten för vridmoment vid låga varvtal. Detta begränsar i slutändan shorty header hästkrafter potential jämfört med en fullängds header.
Aftermarket Headers

LS motorn har funnits i mer än ett decennium nu, och dess egenheter är ganska väl kända. LS motorer antingen inte svarar på shorty headers eller de förlorar hästkrafter och vridmoment vs beståndet grenröret. Det är svårt att säga exakt varför, men det har förmodligen att göra med det faktum att en effektiv och högvarviga LS motor är känsligare att uttömma förändringar gashastighet än andra konstruktioner. Det är inte eftersom fabriken grenrör är så underbart, det är bara att de var avsedda att fungera med motorns topplock. Shorty headers bara erbjuder inte tillräckligt av en fördel sophantering (om någon) för att kompensera den icke-optimerade hastigheten avgaser.
Header test

Det är inte säga att det inte finns förbättringar att göra på Camaros LS3 motor, bara att du måste ta en allt-eller-inget sätt att förbättra systemet. För fabriken uppgraderingar, ser till utblåsningsgrenrören från en 1999-eller-senare överladdade Cadillac CTS-V eller 2012 Camaro ZL1. Från eftermarknaden, kommer en uppsättning av långa rör 1-7/8 tums headers och cat-back avgassystem netto du ca 30 hästkrafter över lager. Fullängds headers är lite svårare att installera, men värt det. Om du har en V-6, du är ganska väl av lycka. Den V-6 eftermarknaden är nästan obefintlig, och beståndet grenrör redan flyta väl nog att du är osannolikt att se några betydande vinster från att använda rubriker. Den Camaro använder de två mest kraftfulla varianter av L-serien V-6 motor, så det finns inte någon fabrik uppgraderingar tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96604.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.