Illinois trafikreglerna: olaglig användning av en Lighting System

Illinois reglerar användningen av alla belysningssystem på fordon som drivs på allmänna vägar enligt Illinois Vehicle Code. Koden reglerar användningen av ytterligare belysning, användning av extra körning lampor, och användningen av oscillerande eller blinkande lampor på både offentliga och privata fordon. Ytterligare belysning

Belysning utöver de grundläggande stop, turn och lampor licens styrs av 625 ILCS 5/12-209 (Illinois Sammanställt stadgarna). Koden förbjuder alla fordon från att utrustas med fler än två sidor kåpa eller lampor fender som avger gult eller vitt ljus. Fordon också får en rinnande lampa ombord artighet.
Speciella Restriktioner

Under 625 ILCS 5/12-212, är inget fordon får visa ett rött ljus som är synlig från framsidan av fordonet. Dessutom är röda, vita eller blå blinkande eller oscillerande lampor förbjudna enligt 625 ILCS 5/12-215.

Alla andra belysningskombinationer också är förbjudna enligt 625 ILC 5/12-212 (c), vilket ger en catch-all i Illinois för att förbjuda någon kombination eller användning av belysning som inte är i överensstämmelse med koden.
Påföljder

Allmänt kränkning av belysningen bestämmelserna är ett ringa brott med böter som varierar beroende på län, men vanligtvis varierar från $ 30 till $ 150.

Användning av röda, vita eller blå oscillerande eller blinkande lampor är en klass A förseelse bestraffas med upp till ett års inspärrning och upp till $ 2.500 i böter. Varje person som använder förbjudna lampor och hållplatser, eller försök att stoppa eller kvarhåller en annan person är skyldig till ett klass 2 grovt brott, som bestraffas med mellan tre och sju års inspärrning och upp till $ 25.000 i böter.

Antique Vehicle Undantag

Under 625 ILCS 5/12-208 är antika fordon som visar en antik bil platta undantas från kravet på röda och gula stoppljus på bakre delen av fordonet eller blinkers, om inte sådan utrustning installerades som originalutrustning från tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96646.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.