Skillnad mellan Supercharged & Turboladdad

ägare och tillverkare av de tidigaste bilar och flygplan ville ha mer makt. En av de tidigaste metoderna var att lägga en kompressor eller turbo. Under andra världskriget kom flygplan utrustade med påtvingad luftsystem induktion. Kompressorer och turboaggregat är komponenter tillgängliga för moderna personbilar. De två enheterna har en lång historia för att öka kraften i förbränningsmotorer. Kompressorer och turboladdare

Kompressorer och turboladdare tvingas induktion system som komprimerar luft och bränsle. Förbränningsmotorer ta i en blandning av en del bränsle och 14 delar luft i en förbränningskammare för en effektiv explosion. Explosionen förvandlar en vevaxel som ger kraft att flytta fordonet. De två enheterna komprimera luften och bränsle till ett högre än atmosfäriskt tryck. Denna komprimerade blandningen ger mer effekt och hästkrafter utan extra vikt i samband med en större motor. Flygplansmotorer använder tvingade luftsystem induktion eftersom en lättare motor är att föredra framför en mindre motor.
Motorer

Lägga till en kompressor eller turbo på en bilmotor orsakar dem bära ut snabbare. Lagren och andra interna komponenter fungerar under mer stress på grund av ökat tryck från explosioner orsakade av fetare bränsleblandning. De motorkomponenter måste vara kraftigare för att tåla större makt. Detta gör att motorn tyngre och mer ineffektivt utan extra ström. Den varmluft induktion systemet ger tillräckligt extra kraft för att övervinna den extra vikt med en ökning av makt. Eftersom de tvinga in mer luft i motorn ett flygplan kan flyga i en tunnare atmosfär med varmluft komponenter.
Överladdning Fördelar och nackdelar
Fördelar

är Samma mellan en kompressor och turbo i att de båda kraft en blandning av luft och bränsle i motorn för att öka kraften. En rem drivs av motorns vevaxel driver turbinen i en kompressor. Detta drar stänga av motorn, men den kompressor ger extra effekt för en nettovinst. Genom att köra av motorn, använder en kompressor mer bränsle än en turbo. Kompressorer är enklare att installera än en turbo, men dyrare.
Turbo Fördelar och nackdelar

avgasrör avgaser befogenheter turboladdare. De avgaser bringa turbinen att snurra och komprimera bränsle och luft. Ju mer avgaser, desto snabbare turbinen snurrar. Turboladdare anses mer effektivt eftersom det inte rinna från motorn. En nackdel är att den producerar mottryck i avgassystemet som är ett litet avlopp på strömmen fördel. En turbo fungerar bäst vid högre varv per minut (rpm). Vid lägre varvtal, turboladdare uppleva en makt eftersläpning. Turbinen snurrar långsamt tills motorns varvtal går upp, så det är inte en omedelbar effekt respons när avtryckaren trycks ned.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96660.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.