Vad är skillnaden mellan en måne Tak & ett soltak på en bil?

1970-talet förde Amerika allehanda super-häftiga prylar, inklusive färg-TV, den elektroniska räknare, Apple II hemdator och Atari 2600 . Medan de flesta konsumenter var mer orolig för det senaste Kiss album och George Lucas 'ultimata utrymme opera, var biltillverkare kämpar med näbbar och klor för att erbjuda allmänheten något att dra uppmärksamheten från det faktum att EPA hade kastrerat varje häst i varje motor från 1973 och framåt . Komma till ström moonroof, racing ränder och "rik, korintiska läder." Taklucka Definition

En taklucka är någon form av löstagbar eller glaspanel i taket på en bil. De första soltak var inte glas alls, de var bara paneler som öppnas och antingen skjutas tillbaka för att ge en bild av himlen eller vinklas upp för att ge lite frisk luft. Tekniskt sett är en infällbar hard-top konvertibla det ultimata uttrycket för det ursprungliga konceptet. Den moderna inkarnation nästan alltid innefattar en genomskinlig glasruta i vissa storlek.
Movement Mekanismer

En taklucka kan vara något annat än en stationär fönster i taket på en bil, eller den kan innefatta någon form av mekanism för att öppna och stänga. Det finns tre typer av rörelse mekanism. En pop-up takluckan är ett manuellt eller elektroniskt styrda panel som fälls upp vid den främre eller bakre, och får eller inte får vara löstagbara. Ett skjutreglage eller "spoiler" typ dyker upp ovanför taket av bilen och glider bakåt för att åstadkomma en öppning till utsidan. Inbyggda soltak är en typ av reglage, men oftast faller ner och glida tillbaka utom synhåll in i en hålighet mellan tyget headliner och plåttak.
Moonroofs

moonroof är inte en enhet åt sig själv, det är bara en taklucka med vissa tillverkare-specifika alternativ. Ordet moonroof själv kom till populära lexikon på 1970-talet via Fords marknadsavdelning, som behövde en sval, 70s-spec namn för att beskriva en glaspanel, inbyggd, elektrisk taklucka installeras antingen som en fabrik eller återförsäljare alternativet. Denna konfiguration tog fart under decenniet av överskott, och anammades snabbt av andra tillverkare för att beskriva en liknande konfiguration.
Alternativ och frågor

moonroof (i den generiska mening, i motsats till Ford-specifik) kan använda en främre eller bakre pop-up-mekanism, oftast färgat och ofta använder någon form av nedre kåpan att föraren kan glida overhead för att täcka glaset och ger en illusion av en solid tak. Moonroofs har några nackdelar, primärt i termer av livslängd och vikt. Den moonroof komplexa metod rörlighet alla men garanterar vattenläckor under en tillräckligt lång tid, och hela mekanismen kan enkelt lägga till 50-plus pounds till din bil. Att 50 pounds inte skulle vara en stor sak om det var lägre ner, men alla som landar vikt så långt upp från tyngdpunkten som man kan komma. Det betyder mer rulle vid kurvtagning och långsammare kurvtagning svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96719.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.