Hur kamaxlar Arbete?

Kamaxlar är inte den viktigaste delen i din motor, men de är avgörande för att bestämma dess egenskaper. Medan kamaxel tillverkare diagram kan ge dig alla typer av information om kamlober "lyft och form, kommer dessa siffror inte du mycket bra om du inte känner till grunderna för hur de fungerar eller varför de är där de är. Kamaxel Eccentrics

En kamaxel lob är en excentrisk, eller en bred fläck på en annars-rund axel. Om du vill, tänka att placera en liten trådrulle intill toppen av ett fett kvastskaft - så att de två är parallella - och sedan tätt silvertejp de två tillsammans. Den kvastskaft är loben bas cirkel, den platta span silvertejp går upp i en vinkel från kvastskaft till spolen är loben rampen och upp på spolen är näsan av loben. Nu flyttar en tum ner kvastskaft och silvertejp annan spole på en 45-graders vinkel till nästa. Fortsätt tills du har en massa flikar på minnet och du har ett objekt som liknar en kamaxel.
Kamaxel Funktion

En excentrisk liknar en vevaxel eftersom den överför roterande eller spinning rörelse till fram-och återgående eller upp-och-ner rörelse. Att gå tillbaka till kvastskaft-och-spolaxeln, tänk om det på sin sida, sätter fingret på en av flikarna och snurra axeln. Som loben ramper kommer omkring, det ska driva upp på fingret och fortsätta göra det tills fingret går över näsan av loben och tillbaka ner på andra sidan. I en motor, driver kamaxeln lob upp på en lyftare, som trycker på en tryckstång, vilken i sin tur trycker på en hävarm som kallas rocker. Den andra sidan av vipparmen går ner och skjuter öppna cylindern intag eller avgasventil.
Stötstång vs Overhead Motorer Cam

genomsnittliga bilköpare har några missuppfattningar om vad som gör overhead-kamaxlar sig överlägsen tryckstång motorer. Istället för kammen som i mitten av motorblocket och trycka upp på stötstänger, det bultar rätt till toppen av cylinderhuvudet istället och manövrerar ventilerna direkt. Detta innebär inte, i och för sig, öka hästkrafter, det gör dock bli av med stötstänger. Stötstänger gräva upp från kamaxeln till vipparmarna komma i vägen för insugsportarna som ger frisk luft och bränsle i motorn, tvingar tillverkarna att böja och begränsa insugsportarna att gå runt dem. Dessa kompromisser utgör en restriktion för luftflödet vid höga varvtal, vilket begränsar hästkrafter
Lifter Typer och motorprestanda
p Det finns fyra grundläggande typer av lyften:. Hydraulisk-rulle, hydraulisk platt-lyftare, solid-rulle och fast platta lyftare. En solid lyftare är i huvudsak bara en solid metallcylinder som rider på kamnäsan, medan en hydraulisk lyftare har en kolv inuti som stiger eller faller med oljetryck. Den hydrauliska lyftare tar upp något spel eller frans i armaturen, vilket eliminerar behovet av regelbundna lash justeringar. Avvägningen är att hydrauliska lyftare mekanismer kan bara flytta så snabbt, och kommer att kollapsa om cam ramper är alltför brant. Den fasta lyftare tillåter användning av en mycket mer aggressiv kamaxel som ger bättre låg-och mellanregistret vridmoment samt mer hästkrafter. Roller lyftare har en rullande stift rullstödjande på undersidan istället för en plan yta, vilket möjliggör ännu brantare ramp vinklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96778.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.