Hur man lägger in en turbo på en 22RE

Den 22R-E motorn är en av Toyotas mest ståndaktiga, R motorer som används i Toyota bilar och små lastbilar som tillverkas i 42 år, från 1953 till 1995. Den 22 är den 17: e generationen av den ärevördiga R Toyota motor, och kom även i ett officiellt Toyota turboladdad version som 22R-TE från slutet av 1985 till 1988. Turboladdning 22R-E motorn är en ofta önskad anpassning för att öka vridmomentet och hästkrafter, men bland experterna, anses det inte vara värt den tid, ansträngning och kostnad. Saker du behöver
Pistons
Firewall
Motorfästen
Turbo
Avgassystem
Luftintag
Suspension
Tvärbalkar
Bränslesystem

Visa fler instruktioner
1

Ändra kolvarna till 22R-TE kolvar. Det finns inga Toyota motorer än de som redan har det extra turbo som kan läggas till utan att riva isär motorn och byta delar, brandvägg, sidor och fästen.
2

Byt 22R-E grenrör med ett rörformigt samlingsrör. Ett rörformat grenrör ger bättre öka respons eftersom det minimerar avgas volym mellan avgasportar och turbininloppet.
3

Installera en större kylare än fabriken 22R-E har. Standarden radiatorn är för liten. Det är mer ekonomiskt att ta ut motorn, expandera brandväggar, och sätta i den kompressormatade Toyota motor, nytt avgassystem, luftintag, fjädring, bromsar och tvärbalkar.
4

Installera Megasquirt i stället för standard elektronisk bränsleinsprutning. Megasquirt är en elektronisk bränsleinsprutning dator som integreras med beståndet ledningsnätet. Det är inte tillrådligt att köpa ett turbo kit eller turbo om du inte förstår hur man styr timing och bränsle.
5

Uppgradera bränslepumpen och spridarna bränsle. Uppgradering bränsleinjektorer krävs när modifiera eller ändra 22R-E motor i den utsträckning som är nödvändig för en turboladdare.
6

Byt alla vätskor och använda syntetiska vätskor. Skära ner på friktionen kan lägga 20 till 25 pounds av vridmoment.
7

Ställ in kompressionsförhållandet för turbo. För varje turbo ansökan måste kompressionsförhållandet släppas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96792.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.