Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Caliper i en Ford Taurus


Ford Taurus är en enkel bil. Emellertid, bromsarna är inte mindre viktiga. En utbildad professionell bör huvudsakligen hantera delar lika viktiga som bromsok. Bara om du har en komplett kunskap om din Taurus bör du försöka att byta en tjocklek på egen hand. Saker du behöver
insexnyckel
Däck järn
Jack
olja /vätska pan
Caliper för Taurus
Kopparbricka
Liten gummi bit
Bakre bromsok kolv justering
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Caliper
1

Vätskedräneringskran broms från huvudcylindern förrän det är inte mer än halvfullt. Koppla bort kabeln från batteriets minuspol.
2

Lyft upp bilen på en pallbock. Ta av hjulet framför bromsok du måste komma till.
3

Lossa broms slangen genom att ta bort den ihåliga bulten ansluter den till bromsoket. Anslut bromsen slang med en plastbit. Kasta de två brickorna koppar Tätning på bulten.
4

Ta bort klämman från parkeringsbromsen på bakre oket. Lossa parkeringsbromsen slutet bromsvajern på hävarmen.
5

bort bromsok styrpinnar. Lyft bromsok från rotorn (framsidan) eller stödfästet (bak) med hjälp av en roterande rörelse.
Förbered New Caliper
6

Se till att nya bromsok s kolv ligger helt i kolvborrningen. Om inte, dra den i hålet med en gammal bromskloss eller block av trä och en C-klämma.
7

Fäst skivbromsklossar till nya bromsok. Se till att bromsbelägg isolatorerna är ordentligt fäst vid bromsklossen plattan.
8

Rotera den bakre kolven skivbroms (för bakre bromsok) och justerare medurs tills den sitter ordentligt. Använd den bakre Mätmarkörverktyget kolv justerare T87P-2588-A.
9

Applicera en förening silikon dielektrisk till insidan av löparen stiften och stövlar stift.
Installera New Caliper
10

Placera främre bromskaliperenheten ovanför rotorn och montera den med en roterande rörelse. Placera den bakre bromskaliperenheten på fästet via reglaget stiften och stövlar. Se till att alla kuddar och den yttre slammerförhindrande fjädern är rätt placerade.
11

Smörj de lokaliserande tapparna och isolatorer (för en främre bromsok) på insidan med silikonfett. Ta bort resterna från de bakre bromsok s trådar stift hållare och tillämpa en droppe gängan och sealer.
12

Montera styrpinnarna till den främre bromsok och vridmoment dem till 26 fot pounds. Montera pinnen trotjänare till den bakre bromsok och vridmomentet till 24 fot pounds.
13

Dra och installera broms slangen till bromsok, med två nya koppar brickor. Dra den ihåliga bulten till 35 fot pounds på de främre bromsok, 41 foot pounds på baksidan.
14

Fyll huvudcylindern som behövs och lufta bromssystemet. Montera hjul och däck montering, och sedan dra åt muttrarna till 85-104 fot pounds. Sänk bilen av domkraften och anslut batterikabeln.
15

Pump på bromspedalen upprepade gånger för att positionera bromsbeläggen. Väg testa bilen, och se till att bromsarna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56872.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.