Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Oldsmobile Alero

Även om du kan ha perfekt bra bromsbelägg och bromsok på din Oldsmobile Alero, om din bil är pulserande och ryser när du bromsar, kan rotorerna vara den skyldige. Även rotorer sällan behöver bytas, om de blir skev eller sliten, är det dags att få dem återuppstått, och om det inte fungerar så är det dags att köpa nya. Saker du behöver
Nya rotorer
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Momentnyckel
Mekaniker tråd
Duk
Visa fler instruktioner

1

köpa rätt rotorer för din Alero. Besök din lokala bil delar butik eller beställa online antingen den främre eller den bakre uppsättningen rotorer för din bil. Byta alla rotorer på din bil är perfekt, men du måste byta ut dina rotorer en uppsättning åt gången istället för individuellt för att undvika osäkra och ojämn bromsverkan.
2

Jack upp din Oldsmobile Alero med en domkraft och pallbockar. Om du hissar upp hela bilen, se till att sätta pallbockar under din bil i en formation som kommer att förhindra att bilen välter eller faller av domkraften. Använd fyra eller fler för att säkra din bil på plats. Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla.
3

Ta bort monterade däcket genom att först lossa muttrarna och ta av hjulet. Använd en hylsnyckel eller luft Ratchet med en lämplig adapter för att ta bort hjulet församling.
4

Bifoga en C-klämma till bromsoket med sina ändar mot den bakre delen av caliperhuset och utombordaren skivbroms pad.
5

Komprimera kolven i bromsoket borrningen vilket gör att bromsoket för att flytta tillbaka från rotorn. Ta bort C-klämman. Använd en bit mekaniker tråd för att stödja bromsok och sedan ta bort den gamla rotorn. Var noga med att inte koppla loss bromsslangarna från bromsok eller du måste då blöder bromsarna efteråt.
6

Installera den nya rotorn och sedan installera bromsoket och bromsoket konsolen för att slutföra fjädring knoge . Avsluta genom att sätta hjulet montering och däck på plats.
7

Upprepa detta för alla rotorer du byter. Var noga med att ersätta en rotor i taget, ta bort ett hjul i taget. När du är klar, sänker bilen och dra åt hjulmuttrar lug med en momentnyckel. Var noga med att provköra bilen för att se till att allt är i skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56924.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.