Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Chevy Camaro

Chevy Camaro, eftersom det är en hög-drivna fordon har skivbromsar fram och bak på fordonet. Detta ger effektivare bromskraft än en skiva och trumbromsar kombination. Läs vidare för att lära dig hur lätt det är att byta skivbromsar bak i din Camaro. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
Bil jack
Jack står
Momentnyckel
Lug nut
Tvingfäste
Mekanisk tråd Sida 2 Inboard bromsbelägg
2 Utombordare bromsbelägg Sida 2 Pad hållare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Håll den borta från batteriet för att se till att det inte återansluta misstag. Om bromsvätskenivån är mer än halvvägs mellan den lägsta och högsta nivå, använda ett sug pistol för att ta bort det.
2

Lyft den bakre delen av Camaro från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar att förhindra tippning. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta bort de bakre hjul och däck.
3

Säkra rotorn på navet med en lug nut. Komprimera bromsok kolven en aning med en C-klämma, och se till att trycka på ändarna av det mot den yttre bromsbelägg och baksida caliperhuset. Ta bort C-klämman efter komprimera bromsok kolv precis tillräckligt för att ta bort bromsbeläggen.
4

Ta ut broms bultarna styrstift och ta bort bromsoket. Fäst den på ramen av Camaro med mekanisk wire. Skjut ut bromsbelägg och bromsbelägg hållare för pad.
5

Kontrollera att bromsok slide stövlar är fria från skador. Komprimera kolven helt in i borrningen, återigen användning av en C-klämma. Ta bort C-klämman.
6

Fäst hållarna bromsbelägg till bromsok fästet. Montera bromsbelägg, och se till att förslitningsavkännare på de inre bromsbelägg är i bakre läget när rotorn rör sig framåt. Montera oket och dra åt bultarna till 23 ft lb
7

Byt däck och hjul, och sedan lägre fordonet till marken. Pump bromsarna, vänta 15 sekunder mellan kompressioner. Refill alla nödvändiga bromsvätska att ta upp det till rätt nivå. Byt batteri kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56940.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.