Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Chevy Cobalt

Chevy Cobalt är utrustad med antingen skiva eller trumbromsar i bak. Medan de båda ger tillräcklig bromskraft för en personbil, skivbromsar är mycket lättare att byta ut. Däremot behöver du ett specialverktyg som kallas en skiftnyckel bromsok kolv installationsprogram, finns på de flesta bildelar butiker eller Chevy återförsäljare. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
sluten behållare
Jack
Jack står
Momentnyckel
Mekanisk tråd
Skruvnyckel bromsok kolv installer
Hög temperatur silikon broms smörjmedel
2 Nya pad trotjänare Sida 2 nya bromsbelägg
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning av bromsar
1

Töm bromsvätskan från huvudcylindern, om det är över den lägsta tillåtna nivån. Använd en spruta eller sug pistol och töm bromsvätska i en godkänd, försluten behållare. Avfallshantera korrekt enligt din statens regler.
2

Lyft bilen från marken med hjälp av en domkraft. Stöd jämnt på alla sidor med pallbockar. Håll barn och djur borta från bilen medan du byter de bakre skivbromsar.
3

Lossa muttrarna med momentnyckel. Ta bort hjulen och däck montering och ställ dem åt sidan uppåt för att förhindra repor hjulen. Fäst två muttrarna till motståndarlaget hjulbultar att förhindra rotorn från att falla av navet.
4

Fäst en stor C-klämman över bromsoket, och se till att ändarna på den trycker mot baksidan av caliperhuset och den yttre bromsklossen. Komprimera kolven på 1 mm, sedan bort C-klämman.
5

Ta ut bromsoket styrpinne bultar, med hjälp av en skiftnyckel för att säkra de plana ytorna på stiften. Ta bort bromsok och fäst den på ramen av Chevy Cobalt med mekanisk wire. Ta bromsbelägg och bromsbelägg hållare pad utanför bromsok fästet.
6

Rengör områdena bromsok fästet som kontaktar bromsbelägg. Inspektera bracket stift, med särskild uppmärksamhet på något begränsad rörlighet, glapp eller trasiga stövlar. Om du hittar några problem, byt bromsok styrstift och /eller stövlar.
7

Dra kolven i bromsoket hålet. Använd en skiftnyckel bromsok kolv installatör. Detta verktyg finns på de flesta bildelar butiker eller Chevy återförsäljare.
Installation av bromsar
8

Smörj områdena bromsok fästet som gör kontakt med dynan hårdvara . Använd en hög temperatur smörjmedel silikon bromsen. Torka av överflödigt fett.
9

Fäst nya pad trotjänare till bromsoket fästet. Montera de nya bromsbeläggen.
10

Placera bromsoket i rätt position över bromsbelägg. Fäst den till bromsok monteringsfäste och installera bromsok styrstift. Dra åt bultarna med 25 ft-lb vridmoment.
11

Lossa muttrarna som håller rotorerna på navet. Byt hjul och däck montering och sänk Chevy Cobalt till marken.
12

Pump bromspedalen som sittplats bromsbeläggen. Tryck ner ca 2/3 av vägen väntar sedan 15 sekunder innan du trycker igen. Byt ut alla nödvändiga bromsvätska för att få det till rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56950.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.