Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar höjd Brake Pedal i en Chevy Corvette

Om din Chevy Corvette bromspedal har för mycket Freeplay, kanske du vill justera pedalen höjden. Ofta människor hoppar till slutsatsen att problemet är något mycket dyrare än en enkel justering av bromspedalen och de sätter på nya kuddar, linjer eller hoppa till andra dyra alternativ. Saker du behöver ruler
Correctional vätska
mutterdragare
Tänger
Visa fler instruktioner
1

blöder linjen. Du måste se till att din bromsledningen inte har luft i det innan du justerar höjden bromspedalen i din Corvette. Detta gör pedalen mosig också.
2

Stäng av bilen innan du försöker testa Freeplay i pedalen. Pumpa pedalen ett par gånger för att avlägsna eventuell booster vakuum hjälpa. Använd två fingrar och applicera trycket på bromspedalen. Detta kräver ca 2 kg. kraft och gör att du kan känna koppling problem från låsniten. Efter det, känner du Freeplay i pedalen. Befälhavaren cylindertrycket stoppar rörelsen.
3

Notera avståndet i början av fri lek genom att sätta en linjal bredvid pedalen. Tryck ner pedalen till slutet av fri lek och notera att mätningen. Subtrahera den andra mätningen från den första. Du behöver ca 1/8 tum av gratisspel. Alla mer eller mindre än det kräver viss anpassning.
4

Följ bromspedalen till den grad att det fäster tryckstången som går in i huvudcylindern. Markera botten av tryckstången med vita kriminalvård vätska så att du har en referenspunkt.
5

Lossa låsmuttern på bromsen booster inställningsstången. Detta bör vara en sväng till vänster. Använd en flare skiftnyckel för att göra detta. Om tryckstången svängar, använd punkt för att referera den tillbaka till den ursprungliga positionen.
6

Vrid tryckstången med en tång. När du vrider den till vänster det stramar pedalen och har mindre Freeplay. En sväng till höger lossar pedalen och ger mer Freeplay. Använd den vita punkten som referens.
7

Dra åt låsmuttern. Testa Freeplay med handen efter att du justerat bromspedalen i din Chevy Corvette. Ta en kort tur runt kvarteret för att se till att du har den rätta känslan i bromspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57041.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.