Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett ABS relä i en Jeep Grand Cherokee

En ABS varningslampa på instrumentbrädan i din Jeep Grand Cherokee innebär att du måste ändra ABS relä. Att köra din bil medan ABS-varningslampan är farligt eftersom ABS relä kontrollerar hela låsningsfria bromssystem. Om ABS-systemet inte fungerar, kan du finna det svårt att stanna fordonet. Saker du behöver
Wrench
stjärnskruvmejsel
ABS relä
Visa fler instruktioner
1

Park Jeep Grand Cherokee och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och fäst den med säkerhet baren. Koppla den svarta negativa batterikabeln genom att lossa muttern på klämman runt batteriet efter en skiftnyckel. Dra upp den och ställa den ifrån batteriet.
2

lokalisera mitten motorns relä placerad framför batteriet. Lossa locket genom att lyfta upp klippen på vardera sidan av kåpan. Ställ luckan åt sidan. Leta efter reläet märkt ABS. Avlägsna skruven på varje sida av reläet med en stjärnskruvmejsel. Dra upp på reläet för att ta bort det.
3

Lossa kablaget på undersidan av reläet genom att trycka på knapparna på sidan av selen. Dra försiktigt ner på selen medan du trycker på knapparna. Anslut ledningsnätet i botten av den nya ABS relä
4

. Placera den nya ABS relä på den plats där du bara bort den felaktiga reläet. Fäst den genom att ersätta de monteringsfästen. Dra dem med skruvmejseln. Sätt tillbaka locket och fäst det med klippen.
5

Anslut den negativa batterikabeln. Dra åt muttern på klämman. Stäng huven. Starta motorn. Leta efter ABS-varningslampan. Om det förblir släckt, provköra bilen genom att köra långsamt och försöka stoppa. Om ABS-varningslampan tänds, ska du ta den till en mekaniker att serva systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57047.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.