Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om Car Brake Parts?

Det är viktigt att hålla bildelar bromsar i gott skick så att du inte hamnar i en olycka. Det är import mycket att hålla bromssystemet upprätthålls eftersom misslyckande leder till ödesdigra konsekvenser. Det finns många faktorer till ett bromssystem, och de bör kontrolleras var fyra till sex månader. Funktion

De olika delarna i bromssystemet arbetar tillsammans för att bromsa och stoppa fordonet. Om någon av de bitarna är felaktig, kan hela bromssystemet misslyckas. Systemet innefattar en nödbroms, vilket är tänkt att hålla bilen på plats, inte att stoppa eller sakta ner.
Varning

tiden, vissa delar av ett bromssystem slits av normal användning. Bromsbelägg och bromsbackar slits snabbare än resten av systemet. Om inte ersätts, kan dessa delar skada resten av bromssystemet.
Typer

Bromssystemet består av bromspedalen, befälhavaren cylinder, bromsslangar, ABS (låsningsfria bromsar) dator, broms sensorer, kuddar, skor, bromsok, trummor, hjul cylindrar, en makt booster och rotorer. Beroende på år, märke och modell på fordonet, kan den innehålla alla eller vissa av dessa delar. Bilar som inte har ABS-bromsar inte har en ABS dator eller sensorer broms. Vissa bilar har kuddar och bromsok på fram och bak, andra har kuddar och bromsok på framsidan och skor och trummor på baksidan. Alla bilar har en huvudcylinder, slangar broms, och en kombination av kuddar, bromsok, skor och trummor.
Funktioner

Ett ABS-systemet använder sensorer och en dator. Systemet känner av när ett hjul låser upp och släpper bromsen på det hjulet, då ingriper bromsarna igen. Det kommer att släppa och engagera så länge den känner hjulet låser sig. En låst hjul kan orsaka en bil att gå in i en sladd och snurra okontrollerat.

Bromsbelägg och bromsok arbetar med broms rotorer. När föraren steg på bromspedalen, trycker huvudcylinder bromsvätska genom ledningarna till bromsok. De bromsok trycker bromsbeläggen mot rotorn, vilket skapar friktion och saktar bilen ner. Wheel cylindrar arbetar med skor och trummor. När bromspedalen trycks, vätska färdas genom bromsledningar, engagerande av hjulcylindrarna, vilket tryck skorna mot trumman för att bromsa bilens hastighet.

En makt booster är det som ger dig makt bromsar. Utan makt booster, skulle föraren måste trycka på bromspedalen mycket svårt att få något svar. Makten booster hjälper pressa vätskan genom raderna så att föraren inte behöver lägga all sin tyngd i bromspedalen.
Överväganden

Kontrollera dina bromsar regelbundet . Dynorna och skor slits ut från friktionen. När de bär ner till metallen, skrapar metallen rotorer eller trummor och bär ner dem. Det kan också orsaka de bromsok eller cylindrar hjul till över-sträcka. När de över-sträcka, de kommer att behöva bytas ut, eftersom de tenderar att fastna i ett läge (öppen eller stängd). Om bromsok fastnar stängda, kan de hålla uppbackning av bromsbelägget mot rotorn, vilket kan slipa ett stort spår i rotorn. Rotorn måste vara smidig för att det ska fungera effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57079.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.