Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ofta man byter broms rotorer

En rekommendation om hur ofta broms rotorer bör ersättas på ett fordon. Historia

Rotorer har kommit ner i pris betydligt under det senaste decenniet. Utbud och efterfrågan har varit en stor bidragsgivare, liksom många länder erbjuder nu tillverkar både utländska och inhemska bildelar till ett konkurrenskraftigt pris på eftermarknaden auto delar industrin. För att förbli konkurrenskraftiga med eftermarknaden butiker auto del, har även återförsäljare komma ner i pris. Den andra faktorn i prissättningen är omkonstruktion av rotorerna. Många bilar har nu vad som kallas en "knock-off" rotor, vilket innebär att om tjockleken är låste upp från bryggan, är rotorn helt enkelt avlägsnas från navet. Äldre fordon hade nav-bultade rotorer där fett tätningar och lager tvungen att packas och pressas. Vissa äldre fyra-hjulsdrivna fordon var tvungna att ha fyra-wheel-drive nav demonteras för att avlägsna rotorerna. Många biltillverkare erbjuder nu både fram och bak skivbromsar med en "knock-off" rotor, vilket sparar både tid och pengar för att ersätta.
Geografi

Behovet att byta rotorer oftare beror på den geografiska aspekten av USA. Många ställen som inte upplever sträng vinter får längre livslängd av flera komponenter. Områden som har en sträng vinter som använder frätande sand och salt på vägarna kommer att kraftigt minska livslängden på många komponenter som utsätts för miljön. Rotorer är ingen exception.With detta i åtanke, platser som södra staterna har en bättre chans att vända rotorerna på fordon motsats till att ersätta dem eftersom korrosionsförmåga inte har gripit rotorn på navet som det skulle i de områden som upplever svår vinter väder. Det finns omständigheter i nordöstra där rotorerna måste bokstavligen hamras bort navet i fordonet för att ta bort.
Typer
p Det finns två typer av gemensamma rotorer. Den ena är en "ventilerad" rotorn där två plattor sammanförs med kylventilerna i mellan. Dessa är i allmänhet används alltid för fram applikationer skivbroms och även i bak på större och tyngre fordon som erbjuder fyra hjul skivbromsar. Den andra typen av rotom är en enda platta eller fast rotorn. Fasta rotorer används i allmänhet endast för bakre applikationer skivbroms och är i allmänhet finns på mindre, lättare fordon. Vid tillämpning av bromspedalen i ett fordon, broms
Funktion

vätska ansamlas hydraultryck och förlänger kolvar bromsok, som klämmer ut kuddarna tillsammans över den främre och bakre ytan av rotorn. Pads vanligen görs med en halv metalliskt material, och rotorer är uppenbarligen metallic, så det finns en hel del värme som skapas av att friction.Depending om bromsar vanor och villkor föraren upplever, kan vissa villkor såsom pulsationer förekommer där rotorns yta överskridit sin gräns och skev något. Detta kallas kastet i rotorn, och som skulle behöva mätas mot mängden tjockleken rotorn har lämnat för att framgångsrikt maskin eller vrid rotorn ned på en svarv för att sant det och eliminera kastet . Problemet finns det nu rotorn tunnas ner till en mer äventyras tillstånd och chanserna att run-out återkommande är större än att bara byta ut rotorn. Addera Expert Insight

Många mekaniker skulle hellre byta knock-off rotorer då de fyller en pad ersättning för många skäl. Det första och viktigaste är att minimala återkomster och till lägre kundklagomål. Kostnaden för att ersätta rotorer på gemensamma fordon är knappast mer än priset för den del för att ersätta den, eftersom tjockleken behöver värma upp och fordonet för att byta ut bromsbeläggen. Som en tumregel, när kuddar behöver bytas, är rotorer rekommenderas eller behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57091.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.