Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en Honda Civic

Installera bromsbelägg är en tämligen rudimentär förfarande, även om det tar lite bil know-how och bör inte utföras av amatörer. Honda Civic är enkla fordon och sådana med mekaniska böjelser kan installera nya bromsbelägg ganska enkelt med rätt utrustning. Dessa instruktioner bör vara tillräckligt för de flesta nutida år och modeller av samhällskunskap, även om det kan finnas vissa variationer beroende på just ditt fordon. Saker du behöver
Jack eller hydraulisk lyft
Lug skiftnyckel
hylsnycklar
C-Clamp
Byte bromsbelägg
WD-40
Visa fler instruktioner

1

Palla upp den främre högra sidan av bilen, eller använd en hydraulisk hiss om du har tillgång till en. Du behöver inte ta upp den särskilt högt, bara högt nog att glida däcket utanför.
2

Ta bort muttrarna med en rörtång och försiktigt lyfta hjulet från bilen. Ställ åt muttrarna någonstans säker där du kan hämta dem när du behöver byta däcket.
3

Hitta bromskaliperenheten på framsidan av rotorn (den metalliska disken bakom ratten ). Ta bort den övre bulten med en skiftnyckel och lossa den nedre bulten.
4

Rotera tjocklek på botten bulten tills du kan se kolven.
5

Sök en ventil mot toppen av bromsok täckt av ett gummiskydd. Ta av locket och lossa ventilen aldrig så lite med en skiftnyckel. Detta releaser bromsvätska tryck på kolven.
6

fortsätter att hålla ventilen ordentligt med nyckeln, tryck in kolven med hjälp av en C-klämma i din fria hand. Därefter, fortfarande håller kolven nedåt, dra åt ventilen. Du bör kunna ta bort C-klämma säkert.
7

Sätt de gamla bromsbelägg ur bromsok och ersätta dem med nya. Dynorna är ofta lite olika storlekar, och en av dem förmodligen har en tunn längd av metall som används för att göra den skrapande ljud som varnar dig för att det är nödvändigt att byta ut bromsbeläggen. Se till att du matchar orienteringen av nya dynor till orienteringen av det gamla.
8

Vrid bromskaliperenheten tillbaka i position och dra åt skruvarna så att den håller sig på plats. Se till att du lägger locket på över övertrycksventil samt.
9

Byt däcket, dra åt muttrarna, och sänk Honda till marken.
10

Upprepa hela processen med bromsen på vänster sida. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57092.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.