Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bakbroms rotorer på en Toyota Land Cruiser

I denna dag och ålder, vilket sparar pengar bara är vettigt att en massa människor. Hålla din Toyota Land Cruiser på vägen är dyrt nog, och nu behöver bakre broms rotorer. Uppskattningen du fått från den lokala reparationsverkstad eller återförsäljare var ganska dyr. Det finns en särskild utmaning inblandade ersätta de bakre broms rotorer, men det är absolut genomförbart för alla med några verktyg och teknisk know-how. Ge dig själv lite tid och försöka ersätta dem själv vad du behöver
Golv jack2 jack standsWheel chockTurkey basterBrake fluid1/2-inch enhet bryter bar1/2-inch drivhylsa set1/2-inch drive ratchetBungee cordHammerPry barFlathead screwdriverC-clampBrake ren sprayShop rag (er) Justerbar momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Land Cruiser på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock framför en av de främre däck. Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med Turkiet baster. Kassera fluiden lämpligt sätt. Sätt på locket ordentligt på huvudcylindern.
3

Bryt muttrarna löst på bakdäcken. Lossa dem inte för mycket och inte ta bort dem.
4

Lyft ena sidan av den bakre änden av Land Cruiser med lägre länkarm med domkraft. Placera en pallbock under bakaxeln på den sidan. Upprepa för den andra sidan för att lyfta bakaxeln.
5

Ta bort muttrarna och hjul på vänster bakhjul.
6

bort bromsok bultarna med en spärr och ett uttag. Bänd bromsok av med skruvmejsel och pressa kolven i bromsoket in med C-clamp. Häng bromsok till bakre ramen med hjälp av ett gummiband för att stödja det.
7

försiktigt bända de bakre bromsbeläggen från bromsoket ankare med hjälp av skruvmejsel. Minns hur dynorna installerades så att du kan byta ut dem på samma sätt.
8

bort bromsok ankarbultarna med Ratchet och en socket.
9

Ta bort rotorn. Den mest utmanande delen av det här jobbet är att separera rotorn från de bakre skorna parkeringsbroms undersidan utan att skada dem. Om rotorn är rostig envist till navet, slå den med hammaren på fenorna tills lossas. Om det rör sig om navet, men ändå håller fast vid navet, är chansen att de parkeringsplatser bromsbackar hängs upp på insidan av rotorn. Lika delar av envishet och uppfinningsrikedom använder spett, skruvmejsel och hammare kommer att ge utdelning, men det kan ta tid. Värsta scenariot är att bryta en del av den bakre parkeringsbroms sko hårdvara och behöva ta en annan körning till delar butiken.
10

Spray båda sidorna av den nya rotorn med broms renare. Torka den torr med en trasa.
11

Installera den nya rotorn. Det bör passa tätt över skorna parkeringsbromsen, men du ska inte behöva tvinga den på och ådra skador på skorna. Om du måste, det finns en justerbar arm för skor som kan vidtas för att använda skruvmejseln på stjärnan-hjulet. Vänd det inåt några klick i taget och prova rotorn igen tills det sitter på öppningssidan.
12

Byt bromsok ankare och bultar. Byt ut elektroderna. Byt bromsok och bromsok bultar. Byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna så hårt du kan med Ratchet och en socket med hjulet förhöjda.
13

Upprepa proceduren för höger sida.
14

Ta bort pallbockar och sänk Land Cruiser till marken och dra åt muttrarna i ett alternativt sätt till 100 foot-pounds med hjälp av justerbara momentnyckel.
15

Pump foten bromspedalen flera gånger tills det känns normala. Detta kommer att återställa hydraultryck tillbaka till den komprimerade bromsok kolvarna.
16

Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg bara ny DOT-godkänd bromsvätska för din Toyota Land Cruiser.
17

bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57109.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.