Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Beslagtagna rotorer på baksidan av en Dodge Caravan

Det var tänkt att vara en enkel broms jobb förutom den bakre rotorn på din Dodge Caravan verkar inte vilja lossna. Det finns några knep för att prova innan du måste sätta allt tillbaka tillsammans och kalla in kavalleriet. Troligtvis, om du har verktygen för att ta hjulen och försök att ta bort rotorn, har du redan några tekniska kunnande och troligen har några andra verktyg för att göra rotorn följa. Om du tar bort en beslagtagen rotor bakifrån navet på en Dodge Caravan, byt rotorn med en ny. De är billiga nog och chansen att du kommer att ådra sig skador på rotorn i borttagningen. Saker du behöver
Golv jackJack standWheel chock1/2-inch enhet bryter bar1/2-inch drivhylsa set1/2-inch drive ratchetC-clampBungee cordFlathead screwdriverBall peen hammerHandheld bärbar gasolbrännare (tillval) Medium grade sandpapper eller smärgelduk clothAnti-gripa smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge Caravan på en nivå asfalterad eller betongyta.
2

Placera ett hjul chock i Framför ett av framdäcken.
3

Bryt muttrarna löst på bakdäcken.
4

Lyft ena sidan av bakaxeln av Husvagn med domkraft och placera en pallbock under bakaxeln.
5

Ta bort muttrarna och däck.
6

bort bromsok bultarna med Ratchet och ett uttag. Ta bort elektroderna från bromsok börjar med utombordaren pad och bända upp den från okhuset med en skruvmejsel. Avlägsna den inre dynan och komprimera kolven av bromsok in med hjälp av C-klämman. Byt ut elektroderna. Häng bromsoket till ramen med bungee rep.
7

bort bromsok ankarbultarna med Ratchet och en socket.
8

Avlägsna låsringarna på navet av rotorn runt dubbarna. Bända bort dem med skruvmejsel och kasta dem. Du kommer inte att behöva dem för ominstallation.
9

Strike fenan av rotorn på kanten med kulhammare. Snurra rotorn och slå den ofta och från insidan av däcket väl flyttar ut. Använd så mycket kraft som behövs. Om rotorn fortfarande inte vill lossna (sällsynta fall) lyser upp den bärbara gasolbrännare och tillämpa en liberal mängd värme till navet i rotorn runt lug dubbar och slå med hammaren för att chocka den från navet.

10

Slipa navet inför med ett medium sandpapper eller smärgelduk när rotorn har avlägsnats och navet har svalnat om du var tvungen att använda brännaren. Slipa kanterna på navet också.
11

Applicera ett tunt lager gängsmörja till kanten av navet och detta kommer att hjälpa i framtiden när rotorn behöver tas bort igen oavsett orsak.
12

Byt ut delarna i omvänd ordning och upprepa stegen för den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57112.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.