Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en KIA Sephia

Kia Sephia - känd som Mentor i andra internationella marknader - fanns i Nordamerika från 1994 till 2001. Det upplevde två generationer mönster och använde en 1,8-liters motor även i Mazda Protege och Miata. Importen presenterade skivbromsar fram och antingen bakre skiva eller bak trumbromsar. Eftersom främre bromsarna på fordon leverera upp till 80 procent av bromskraften, som ersätter de främre bromsbelägg är vanligare än att ersätta bakbromsarna. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Däck järn
Metric skiftnyckel satt
Brake smörjmedel
Liten tråd borste
Mechanics
acid borste Stort par kanal lås
linjal skruvmejsel
Replacement kuddar med satsat eller stick-on shims
Två tegelstenar
Momentnyckel
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Parkera Sephia på plan, asfalterad mark. Placera en tegelsten framför en framdäcket, placera sedan en annan tegelsten bakom en av de bakre däcken.
2

Knäck fyra muttrarna löst på vänster framdäck med däck järn. Placera golvet jack sadeln under den främre vänstra ramen järnväg, lyft sedan Sephia tillräckligt hög för att placera en pallbock under ramen järnväg bredvid ordet jack. Lämna tillräckligt med utrymme för att låta ordet jack att sänka så vikten av Sephia kommer att placeras på stödbenet. Slutför bort muttrarna och ta bort däcket.
3

försiktigt bända loss den yttre dynan hållarfjädern från utsidan av bromsok med en linjal skruvmejsel. Var noga med att inte böja eller ändra fjädern så att du kan återanvända det.
4

Ta bort de två bromsok styrpinne bultarna med en lämplig metrisk skiftnyckel. Använd skruvmejseln för att bända bromsok från rotorn, sedan bort kuddarna från bromsoket stag. . Vila bromsok ovanpå fästplattan så att den inte dinglar från gummi broms slang
5

Rengör ytan av bromsok stag där flikarna dynorna sitter - övre och nedre -med en liten tråd borste. Applicera ett tunt lager av bromsen smörjmedel på samma ytor bara rengöras med stålborste. Använd en mekaniker syra borste för att sprida smörjmedlet, försiktigt så att inte komma i kontakt med ytan av rotorn.
6

Montera shimsen på fästplattorna av dynorna (såvida de är satsat på med nitar ) och sedan installera dem på bromsok stag.
7

Komprimera kolven i bromsoket med hjälp av en stor uppsättning kanal lås. Komprimera det långsamt och grundligt tills kolven är helt dragit sig tillbaka in i kolvborrningen. Placera bromsoket över dynorna och rotor. Applicera ett tunt lager smörjmedel på bultarna styrpinne och anpassa dem på plats. Dra åt bultarna styrpinne, sedan ersätta den yttre dynan hållarfjäder.
8

byter hjulet och lug nötter och dra dem till 80 fot pounds med en momentnyckel och en lämplig hylsa. Dra åt hjulmuttrarna tätt först och sedan sänka den vänstra sidan av Sephia att använda momentnyckeln ordentligt.
9

Upprepa steg 2 till 8 för höger framhjul i Sephia.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57276.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.