Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Bromsok Replacement

När du tar bort och ersätter en bromsok från en bils hjul, kan avlägsnandet varierar beroende på märke och modell. Consulting en bilreparationer guide för din modell rekommenderas starkt, och lämna arbetet till en professionell är ännu bättre. Ta bort den gamla Caliper

Hjulet måste kopplas bort från fordonet att nå bromsok. Höj fordonet på en högre kvalitet pallbock än dess lager jack om möjligt, använd sedan "femstjärniga" mönster för att ta bort muttrarna, koppla bort muttern motsatt från den du tidigare tagit bort. Koppla bort bromsslangen från bromsoket först hjälper till att förhindra den från att bli skadad. Att lossa ihåliga skruven som håller den på plats kommer att kräva en hylsnyckel. Eftersom bromsvätska kommer ut ur slangen när den är bortkopplad, behöver du en droppskål klar, vätskan är mycket giftigt för djur. Låt vätskan droppa kontinuerligt i pannan, vilket betyder att du måste kassera den och lägga ny vätska. Men om du har gummiproppar, anslut slangen att hålla överflödig vätska från att hälla ut.

Vissa bromsok är monterade på med bultar som använder en vanlig sockel, men andra använder skruvar som kräver en insex. När du tar bort bultarna, det fortfarande kan ta lite vickar och ansträngning för att ta bort bromsoket från skivan. Med bromsok bort, kontrollera bromsbeläggen för att se om de (och därefter de på det andra hjulet) måste snart bytas.
Installera nya Caliper

Innan du installerar nya bromsok, se till att dess kolv komprimeras. En stor C-klämman kan användas för att komprimera den, men du kan också behöva en träbit mellan klämman och kolven beroende på kolvens storlek. Montera bromsok på plats på sitt fäste och montera bultarna, det hjälper att smörja bultarna med högtemperaturfett först. Anslut slangen på bromsok - ta bort eventuella kontakter från slangen först - med banjo bult. Inte återansluta hjulet ännu.
Blödning System


Koppla bromsen slang förs in luft i bromssystemet, så du måste blöda det . Du behöver en andra person för att hjälpa dig lufta ur bromssystemet. Med bromssystemet fylld med vätska är viktigt, så toppen på huvudcylindern och behållaren med bromsvätska. Om du bara bortkopplad broms slang vid en tjocklek och bromsvätskan inte var alltför låg, bör du behöver bara för att blöda på denna tjocklek.

Bifoga en tydlig slang till avluftningsventilen på bromsoket och placera rörets andra ände i en behållare med vätska, en disponibel plastflaska kommer att göra. Öppna bromsok s luftningsskruven som din assistent pressar ner bromspedalen och leta efter luftbubblor i slangen och behållaren. När vätskan rinner ut i röret rent, stäng ventilen, ta bort slangen och byt hjulet. Om du låter bromsvätskan rinna ut genom broms slangen när du byter bromsok, kan du behöva upprepa denna procedur på de övriga tre hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57373.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.