Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en Chevy Aveo

Chevrolet Aveo är en sub-kompakt bil tillverkad med en hydraulisk huvudcylinder bromssystem, med bakre trummor på vissa modeller. Dynorna och skor är rutinmässiga reservdelar, rotorer, trummor, cylindrar hjul, bromsok och makten bromsservon är alla benägna att misslyckas om den inte underhålls. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ändra bromsarna på Aveo i cirka 20 minuter per broms. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
rörtång
Ordet jack
Visa fler instruktioner
Byta bromsar på en Chevrolet Aveo
1

Hissa upp bilen med domkraft, och ta bort ett hjul genom att vrida rörtång i moturs riktning. Ställ ratten åt sidan, bort från bilen. Om du börjar på en tidig modell Aveo med bakre trumbromsar, gå till steg 6.
2

Ta bort bromsoket genom att vrida de bakre montera bultarna i en moturs riktning, skjut sedan bromsok och belägg bort av rotorn. Ta kuddar från bromsok, sedan ställa in tjockleken på den övre länkarm. Låt inte bromsoket dingla från bromsledningarna.
3

Avlägsna rotorn genom att dra det från navet. Ersätt med en ny rotor, eller dyka upp igen den befintliga enheten och tryck sedan på rotorn på plats över navet.
4

Byt ut bromsbeläggen med nya enheter genom att trycka dem på bromsok kolvarna. Skjut bromsok över rotorn och fäst sedan montera skruvarna genom att vrida dem medurs. Vissa bromsok kan vara svåra att komprimera en gång expanderat, men avlägsnande av huvudcylindern locket kommer att sänka trycket i systemet tillräckligt för att trycka dem på plats.
5

tillbaka hjulet genom att vrida lug medurs nötter , i ett alternerande mönster, sedan sänka Aveo från golvet jack
6

(Wheel bort.) Avlägsna trumman målvakt skruven genom att vrida den moturs.. Innehavaren skruven är på framsidan av trumman, lite off-center från navet. När fri, kan trumman dras ut över skorna.
7

Byt skorna genom att befria de långa fjädrarna från hakarna på varje sko, vrid sedan skruven center fjädern i en moturs riktning. Den ny sko hålls på plats med fallkolven, därefter åter till de långa fjädrarna via skorna krokarna. Byt ut nya eller lackeras trumman genom att skjuta den över skorna och vrida djurhållaren medurs.
8

Byt ut hjulet, om tillämpligt, och sänk Aveo från golvet jack.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57402.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.