Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort rost från en bromsrotor

Du bilens broms rotorer är bland de enklaste delarna att rosta på grund av sin mörka, fuktiga plats. Även vanligt bilvård som tvätt kommer att orsaka rost att snabbt bygga upp. Det är inga problem att ta bort rost som kan störa bromsverkan. Varje rost längs kanterna kan emellertid vara svårare, beroende på hur mycket rost har utvecklats. Saker du behöver
Bra bromsbelägg
Jack
rörtång
Brake Cleaner Review Rena trasor
stålborste eller stålull
Ratchet och /eller insexnyckel
flytande rengöringsmedel koncentrat
Pail Vatten
eller annan behållare
Visa fler instruktioner
1

Bromsa vid körning. Detta är verkligen allt du behöver för att göra, medan rost kan enkelt bygga upp, kommer det att lossna när rotorn gnids mot dynorna. Du kan på bromsen en gång eller två gånger för att avlägsna överflödig rost, men se till att du är i en tom tomt där det är säkert.
2

Rengör bromsen med en aerosol rengöringsmedel, användning av en långpanna att fånga alla flytande återstod, och torka rotorn ren med en trasa. Brake cleaner fungerar bäst, eftersom det också avdunstar snabbt. Använd inte olja som WD-40 om du inte kan torka allt det bort, eftersom smorda bromsarna inte kommer att fungera mycket bra.
3

Skrubba rotorer med något slipande om någon rost återstår. Bromsen renare igen, och skrubba rostiga området noggrant med stålull eller en stålborste.
4

Använd ett flytande rengöringsmedel på överdriven rost. Rengöringsmedlet kommer vanligtvis i koncentrat och måste blandas med en gallon eller så av vatten. Detta är det svåraste alternativet eftersom du måste dra ut rotorn ur bilen och dränka den i en behållare av lösningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57461.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.