Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre skivbromsar på en Pontiac Montana

Den framhjulsdrivna Pontiac Montana introducerades 1998 av General Motors. Det infördes senare med en all-wheel drive alternativet. Oavsett dess drivlina, som ersätter de främre skivbromsar utnyttjar samma förfarande. Eftersom de främre bromsarna gäller 75 procent av bromsförmåga för minivan, och eftersom front-eller all-wheel drivlinan sysselsätter mer vridmoment än en bakhjulsdriven, kommer de främre bromsarna måste underhållas oftare än den bakre. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Momentnyckel
uttag
Hand skiftnycklar
Bromsvätska sifon
6-tums C-klämma
Bromsok krok
Die kvarn med rekonditionering skivor
Replacement pads
Replacement rotorer
Brake silikonsmörjmedel
bromsvätska
Broms Spray equipment shop trasor
Show Mer Instruktioner
1

bort 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern med bromsvätska sifon och sedan kassera vätskan. Sätt på locket ordentligt på cylindern.
2

Lyft och stöd Montana med en domkraft och pallbockar efter applicering parkeringsbromsen.
3

bort framhjul med ett däck järn eller lämpligt verktyg.
4

Placera C-klämman över bromsoket så drivningen av klämman sitter på plattan av utombordaren pad och den övre delen av klämman är på den inre okets hus. Dra åt klämman tills bromsok kolv är helt komprimerad.
5

Ta bort de två bromsok bultar med en lämplig handen skiftnyckel. Häng bromsoket till chassit med ett skjutmått krok.
6

Ta bort elektroderna och klipp pad från bromsok vagnen. Ta bort de två bromsok vagnsbultar med en hand skiftnyckel. Ta vagnen.
7

Avlägsna rotorn från navflänsen. Använd en die grinder och en rekonditionering skiva för att ta bort rost eller annan korrosion från navflänsen framsidan och kanterna.
8

Rengör hela ytan av den nya rotorn, båda sidor, med broms renare spray och torka den torr med en trasa. Placera den nya rotorn på navet flänsen och använda en lug nut på en av de lug dubbar för att hålla rotorn på plats.
9

Applicera ett tunt lager broms silikonsmörjmedel till parning yta pad klipp. Installera pad clips på vagnen och sedan applicera ytterligare ett lager ovanpå klippen. Byt vagnen och bultar. Dra åt bultarna till 120 fot pounds med momentnyckel och en lämplig hylsa.
10

Installera de nya kuddar (och shims medföljer pad set) i bromsoket vagnen och sedan ta bort bromsok från kroken och rikta den över de nya kuddar och rotor. Byt bromsok bultar och dra dem till 25-fot pounds med momentnyckel och lämplig hylsa.
11

Byt däcken och muttrarna och dra åt muttrarna till 100 fot pounds med momentnyckel och lämplig hylsa.
12

Sänk Montana och pumpa fotbromsen flera gånger tills den känns fast. Lägg bromsvätska till huvudcylindern till hela märket och sedan tillbaka locket. Stäng huven och sedan provköra minibuss för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57523.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.