Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsbackar Från en Buick Century

Buick Century återinfördes som en full-size modell i början av 1970-talet av GM. År 1981 omarbetades som en framhjulsdriven modell och bantat lite, med skivbromsar fram och bak trumbromsar. Senare versioner fanns tillgängliga med skivbromsar bak liksom. Bakre trumbromsar införliva bromsbackar som sträcker sig utåt för att kontakta den inre ytan av trummorna. Eftersom bak trumbromsar bara ger cirka 25 procent av bromskraften till talet, kan de bakre skorna bytas mindre ofta än de främre dynorna. Saker du behöver
domkraft
Jack står
hjulblock
Hjulmutternyckel
Hammer
Penetrerande smörjmedel
Bromsbackar käppar tänger
Brake verktyg sked justering
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera en hjulblocket framför Buick Century på en plan, hård yta. Applicera inte i nödbromsen, annars kommer du inte att kunna ta bort den bakre trummorna
2

Lyft-talet med en lämplig domkraft och sedan stödja den på pallbockar. Ta bort de bakre hjulmuttrarna och hjul.
3

bort de bakre trummorna. Om det behövs, ta bort den bakre gummipluggen på baksidan plattan genom att bända loss det ur position med en skruvmejsel. Sätt in skruvmejseln för att trycka justeringsmanövreringsdonet ur position, och använda en broms verktyg sked justerare att vända bromsbackarna inåt, bort från trumman. Om trumman sitter fast på navet, sedan spraya penetrerande smörjmedel runt navet och trumman pilothålet. Slå den plana sidan av trumman med en hammare tills den lossnar från navet.
4

Använd bromsskon skruvnyckel tång för att ta bort ställdonets våren från justerdonsarmen.
5

Lyft slutet av W-formade tillbakadragningsfjäder från skaderegleraren skoenhet. Sätt kroken slutet av skruvnyckel bromsback tång mellan tillbakadragningsfjäder och skon. Bänd något för att ta bort änden av fjädern från det kvarhållande hålet i plåten av skon.
6

Bänd den andra änden av sårhaken fjädern mot axeln, med den platta änden av bromsskon hylsor tång, tills våren släpper från skon plattan.
7

Ta en bromsback och justeringsmekanism.
8

Lossa spaken från skon det är ansluten till. Såvida du byta spaken, men ta inte bort den andra änden av den från kabeln.
9

Använd bromsback skiftnyckel tång för att lyfta slutet av tillbakadragningsfjäder från skaderegleraren skoenhet. Använd kroken slutet av tång för att kila fast mellan tillbakadragningsfjäder och skon plattan. Bänd utåt för att ta bort fjädern änden från hål i skon plattan. Bänd slutet av tillbakadragningsfjäder mot axeln med den platta änden av tången tills fjädern snäpper ner från skon plattan.
10

Avlägsna återstående bromsback på samma sätt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57538.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.