Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en Oldsmobile Aurora

Oldsmobile Aurora kom standard med fyra hjul skivbromsar. Den bakre skivbroms system använder ett manöverdon bromsok som har en mekanisk funktion parkeringsbroms inbyggd Byte av bromsbelägg på detta system liknar andra General Motors fyrhjuliga skivbromssystem, och det är väl inom förmågan för den genomsnittliga hem mekaniker. De bakre bromsok kräver ett speciellt verktyg för att komprimera tillbaka kolven i bromsoket, men detta verktyg är allmänt tillgängliga på bildelar butiker. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Wrench in
bromsok kolv Tool Review Silikon bromsfett
Nya dynor
Visa fler instruktioner
1

kilar Placera hjulet bakom framhjulen på Aurora, och släpp parkeringsbromsen. Höj bakhjulen med en domkraft, och placera pallbockar precis framför hjulhuset. Du kommer att märka en del av nypa svets ca 6 inches framför hjulet öppning som är förstärkt för stöttning och pallbock placering. Ta bort hjulen med en rörtång och lagra dem borta från arbetsområdet.
2

Ta bort bromsok fästskruvarna, och bänd upp på oket för att ta bort det. Detta kan ta en liten ansträngning för att skjuta bromsok förbi styrstiftet på baksidan av bromsbeläggen. Komprimera bromsok kolven genom att vrida och trycka tillbaka kolven in i huset med bromsok kolv verktyget.
3

bort bromsok fästet och glida rotorn utanför navaggregatet. Ta rotorerna till en Biltema eller verkstad, och har dem bearbetas för att avlägsna varp. Detta kommer att förhindra broms buller och vibrationer.
4

Rengör och smörj glidpinnarna och pad kontaktytor med silikon broms glidmedel. Detta förhindrar accelererad pad slitage på grund av stickning bromsok diabilder.
5

Montera rotorerna, bromsok fästet och nya kuddar. En liten styrpinne på baksidan av insidan pad bedriver ett hack i ansiktet av bromsok kolv. Rotera kolven med kolven verktyget för att rada upp dessa. Skjut bromsok på plats och dra åt fästbultarna.
6

tillbaka hjulen och pumpa bromspedalen. Sänk Aurora på marken och provkörning för att kontrollera att bromsarna fungerar. Dra åt parkeringsbromsen och se till att den håller när fordonet är i enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57602.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.