Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter mattor utan att ändra Rotorer

Skivbromsar bromsa bilen ner när bromsoken komprimera bromsbeläggen mot broms rotorer. Denna friktion av dynorna kommer mot rotorerna kommer att bromsa eller stoppa fordonet. Allt detta friktion skapar slitage, kräver ersättning av bromsbelägg. Även skivbromssystem rotorer kommer så småningom behöva bytas ut, är rotorerna gjorda av gjutjärn och ska pågå genom flera uppsättningar av bromsbelägg. Bromsbeläggen kan bytas utan att behöva avlägsna rotorerna. Saker du behöver
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
rörtång
Skiftnyckel
platt skruvmejsel Sida 2 bungee sladdar
Tvingfäste

Visa fler instruktioner
1

Höj din bil med en hydraulisk domkraft och placera pallbockar under bilens ram. Sänk hydraulisk domkraft. Ta bort hjulen genom att lossa och ta bort muttrarna med en rörtång i moturs riktning. Sänk hjulen på marken.
2

bort bromsoket fästbultarna (även om det kan variera, oftast finns det två bultar) i en moturs med en skiftnyckel. Skjut tjocklek av av rotorn. Var försiktig: Den flexibla gummi broms slang kommer fortfarande fästas bromsok
3

Skjut bromsbelägg (två per bromsok) ur bromsoket.. Använd en platt skruvmejsel för att bända kuddar om det behövs. Häng bromsoket till fordonets hjul väl med ett gummiband, så du behöver inte anstränga inte slangen gummi bromsen.
4

Komprimera kolvarna tillbaka i bromsoket genom att fästa en C-klämma på baksidan av tjocklek och över änden av kolven och dra åt den genom att vrida handtaget i en medurs riktning. Avlägsna Tvingfäste när kolven är helt indragen i bromsoket.
5

Skjut nya bromsbelägg i bromsoket. Avlägsna bungee rep och skjut bromsok tillbaka på rotorn tills monteringshålen laguppställningen. Byt ut fästbultarna och dra åt dem med en skiftnyckel i medurs riktning.
6

Upprepa stegen för den andra sidan av fordonet. Byt hjulen och dra åt muttrarna med en rörtång i medurs riktning. Höj hydraulisk domkraft nog att släppa pallbockar och ta bort dem. Sänk hydrauliska domkraft långsamt och ställ den åt sidan. Dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57619.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.