Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Cut Rotorer

Kapning rotorerna vid tjänstens utförande skivbroms på ett fordon är inte lika vanligt som det brukade vara. Medan många old-school mekanik fortfarande svär genom att skära rotorer för varje broms jobb, gör tillverkande företag som GM inte alltid överens. Byte rotor prissättning har sjunkit de senaste åren, så ersätter rotorer ibland mer av ett hållbart alternativ. Svarvning, fräsning, renovering eller avrundning (alla olika termer för samma uppgift) rotorer som måste göras på en bänk broms svarv eller på navet av ett fordon med en on-bil broms svarv. På grund av kostnaden, är bänken broms svarv mycket vanligare i reparationsverkstäder. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Brake svarv
Rotor (er)
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och sedan placera en klocka klämma ansiktet först på berså av bromsen svarv för hubless rotorer. Dessa är vanligare nu än hubbed rotorer.
2

Bromsa dragfjädern inuti koppen av bell klämman och sedan matcha upp en centrerande kon som passar inne i centrum av rotorn.

3

Placera rotorn på spindeln med fram-eller ovansida av rotorn som är vänd bort från bromsen svarv. Sitt i mitten av det på centrering konen och sedan placera en klocka klämma på bersån. Den här gången har klockan klämma cup mot mitten navet av rotorn.
4

Lägg ut en adapter på bersån för avståndet tills berså är fylld med tillräckligt med utrymme för att rymma den konkava /konvexa bricka och arbor mutter. En gång i slutet, placera den konkava /konvexa distansbricka på berså och bersån muttern. De flesta bänk broms svarvar använder omvänd gängor på berså tips och nötter. Detta innebär att du kommer åt muttern i moturs sätt och lossa det i medurs sätt. Dra åt muttern svarven skiftnyckel tills det säkrar komponenterna på bersån.
5

Linda ljuddämparen band runt omkretsen av rotorn. Se till att bandet inte kommer att komma i kontakt med skärbladen i någon plats.
6

Kontrollera att den bakre laterala arm (för trumma resurfacing) är tillbaka från hela vägen och sedan låst. Vrid handhjulet tills armen är hela vägen tillbaka. Leta fingret lås för armen upp på toppen av armen och vrid dem medurs för att fästa den.
7

Lås rotorn kaparm (om den är låst) genom att vrida fingret låser motsols och vrid sedan ratten för att anpassa skärblad över rotorn. Vid behov, justera mätning hjulen att passa skärbladen över rotorn.
8

Vrid svarv och sedan justera den yttre mäthjul tills utanför skärande bladet i kontakt med rotorn. Gör samma sak för den inre bladet. Tillbaka knivbladen justerare off lätt och vrid ratten för att flytta ner hela ytan av rotorn plattan. Var noga med att inte skära in i ytan på mitten navet av rotorn.
9

Dra åt bladet tampar och vrid varje mäthjul ca 3/1000 till att göra ett snitt på en bladet. Placera svarven på hög hastighet för att starta och sedan lägga armen växeln i läge. Detta gör det möjligt för armen att röra sig längs ytan av rotorn.
10

Fortsätt på snabba nedskärningar (se till att du inte tar bort för mycket material) tills ytan av rotorn är ren och flyttas mellan 2/1000 och 3/1000 av mätning varje gång du återställer snittet. På den sista nedskärningen av rotorn, vrid svarven ned till låg hastighet och gör en långsam snitt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57620.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.