Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 2002 Dodge Neon

Byta bromsarna på din Dodge Neon förbättrar bromsning och hantering av bilen. Inspektera bromsar kuddar när du hör eller ser någon förändring i bromsarna och deras prestationer. Dålig bromsverkan eller blekning av bromsarna kan vara ett resultat av kraftigt glasade bromsbelägg. Det sista du vill är att trampa på bromspedalen och inte kunna stanna bilen. Bromsbelägg av olika kvaliteter för din Neon är lätt tillgängliga från alla Biltema eller Dodge återförsäljare, så du kan välja den typ som passar din körstil och behov. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Loosen muttrarna medan däcken är fortfarande på marken med hjälp av en rörtång eller socket och breaker bar. Ta inte bort dem ännu.
2

Placera en domkraft under fronten på bilen och lyfta upp det tills däcken är flera inches ovanför marken. Placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja den medan du arbetar. Sänk domkraften och ta bort det från under bilen.
3

bort däcket från bilen efter att ta bort muttrarna från hjulet dubbar. Leta bromsoket monteringstapparna på baksidan av bromsoket. Ta bort fästbultarna från fästet och tjocklek med hjälp av en hylsa och spärrskaft, vrida stiften moturs för att lossa dem.
4

Lyft bromsok från konsolen och rotor. Ta bort bromsbelägg från bromsoket med händerna, de inre pad glider mot mitten av bromsok sedan lyfter ut. Lyft fjäderklämman på den yttre plattan och dra den rakt ut från bromsoket.
5

Placera en stor C-klämma med en bit trä över bromsok kolv och dra åt klämman. Detta kommer att driva kolven tillbaka in i hålet, vilket gör plats för de nya bromsbelägg i bromsoket.
6

Installera den nya yttre pad, skjuta den på oket och säkra den med de kvarhållande fjädrarna på baksidan av dynan. Lyft slutet av våren när du skjuter dynan på plats så att klippet är på motsatt sida av bromsok från dynan.
7

Installera de nya innerdynorna genom att trycka dynan med den stora våren på tillbaka på plats över kolven. Skjut dynan tills våren dyker in kolven, kommer detta att behålla dynan.
8

Placera bromsok tillbaka på bromsrotorn och fäste, sedan installera monteringstapparna. Dra åt stiften med en hylsa och spärrskaft, vrida dem medurs tills de är täta. Upprepa denna process för den motsatta sidan av bilen.
9

Montera hjulet på hjulbultar och tråd muttrarna på att använda handen. Hissa upp bilen med din domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med en rörtång.
10

Pump bromspedalen flera gånger innan du kör bil att skjuta dynorna ut till rotorn. Provköra bilen för att kontrollera reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57650.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.