Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för Subaru Loyale trumbromsar

När du installerar nya Subaru trumbromsar på din Loyale modell, är det en bra idé att höja både hjul /däck församlingar och ta bort båda bromstrummor. Men arbetet med en bromsanordning i taget och använd den andra som en visuell referens för att ersätta de olika komponenterna i rätt lägen. Exempelvis bak Subaru bromsarna har två returfjädrar på varje uppsättning men av annan storlek. Du vill inte att blanda upp dem under installationen. Borttagning bromstrumman

När du tar bort trumbromsar, gör matchmarks på trumman och navet dubbar så att du installerar trumman i samma position. Sedan kan du ta bort locket mitt fett, sprinten, kronmutter och center låsbrickan. Använd en axelmuttern uttag för muttern.

Chansen är bromstrumman inte kommer att lossna lätt för hand. I detta fall kommer du att behöva dra bromsbackarna genom att vrida justerskruven. Härför måste gummipluggen bilda baksidan av fästplattan. Stick in en skruvmejsel genom justeringshålet och tryck på justerdonsarmen vilar på malteserhjulet av justerskruven. Då, med en broms justering verktyg, vrid malteserhjulet att dra tillbaka skorna. Addera Demontering av bromsbackar

Med båda avlägsnade bromstrummor, ersätta en uppsättning bromsar först. Ta bort båda bromsskosatserna returfjädrarna med ett bromsfjäder verktyg. Ta sedan bort de båda klämmorna (hold-down fjädrar) - en i mitten av varje sko. Dessa clips är som små knappar hålls på plats med en center pin. Använd en nedhållarfjädern verktyg för att rotera klämmorna 90 grader. Detta kommer att rikta in skåran klippet centrum till den platta änden av centrum stift och koppla klippet från bromsen skon.

När fjädrarna tas bort, kan du koppla bort skorna från justerskruven och hjulcylinder med dra dem bort bakstycket. Den bakre skon på aggregatet har en spak i ryggen där parkeringsbromsen kabeln fäster. Koppla ur kabeln med en tång och överföra skon spaken till ny sko.
Installera nya bromsbackar

Med de gamla skor avlägsnas, Rengör bromsen montering av damm med broms delar renare och en ren, luddfri handduk. Friktionsmaterial används på vissa bromsbelägg innehåller asbest och kan orsaka cancer vid inandning i tillräckligt mängder, så aldrig blåsa bromsdamm bort att rengöra bromsaggregatet. Det kan hamna i lungorna.

Innan du installerar den nya uppsättningen av skor, bromsa fett till kontaktpunkterna mellan fästplattan och bromsbackar. Men se till att hålla fettet bort bromsbeläggen för att undvika problem med bromsverkan.

Efter installation av nya skor, installera bromstrumman momentant och rotera hjulet för hand. De nya skorna ska lätt dra mot trumman. Om inte, justera skorna genom att rotera stjärnan hjulet på inställningsskruven.

När du är klar, installerar axelmuttern med axelmuttern socket och en momentnyckel. Dra åt muttern till det moment som anges av din bil tillverkare för just din Loyale modell. Du hittar denna information i din bil servicemanual eller genom att ringa din lokala återförsäljare tjänsten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57651.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.