Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Ford skivbromsar

Reparera Ford skivbromsar kan vara så enkelt som att byta bromsbeläggen eller innebära en mer komplicerad procedur. Det finns tre huvudsakliga komponenter till Ford bromssystemet. Bromsbeläggen kräver mest frekventa uppmärksamhet, medan bromsoken är minst benägna komponenten att servas. De broms rotorer behöver också uppmärksammas. Rotorerna är såsom involverade i inbromsningsförloppet när bromsbeläggen, men till skillnad från bromsbeläggen, de är gjorda av metall. Alla tre av dessa komponenter kan servas vid bromsen bensinstation eller repareras av en ägare med begränsad fordonsindustrin erfarenhet. Saker du behöver
däck järn
Tire block
Jack
Jack står
13mm skiftnyckel
10mm skiftnyckel
Hammer
Rotor
Caliper
Brake Mattor
Flat skruvmejsel
Tvingfäste
DOT-3 Bromsvätska
Droppkar
Visa fler instruktioner
1

Park Ford fordonet i en område som gör att du kan arbeta säkert på båda sidor. Placera sändningen "park" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakdäcken. Lossa muttrarna på hjulen med däck järn.
2

Placera domkraften under ramen av Ford fordonet, och lyft det tills däcken är minst 2 inches klara av vägytan . Placera domkraften under bilen för att stödja Ford medan du reparera bromsarna.
3

bort muttrarna och ta av hjulet av hjulbultarna. Vrid ratten i motsatt riktning mot den sida av Ford där du kommer att arbeta (till vänster för reparation av den högra bromsen).
4

bort de två bromsok bultar med 13mm skiftnyckel. De två bultarna är på den inre sidan av bromsoket.
5

Dra bromsok från rotorn. Lossa bromsledningen från bromsoket genom att lossa fästanordningen för hand. Anslutningen för bromsledningen är mellan de två bromsok bultar, vinklade uppåt. Placera droppskålen under frånkopplad linjen att fånga någon läckande vätska.
6

Place de nya bromsbelägg på sidorna av den nya bromsok. Dynorna klipp till bromsok med metallklämmor på ryggen på varje dyna. Anslut bromsledning till nya bromsok.
7

Drag av rotorn från hjulbultarna. Tryck på baksidan av rotorn med en hammare om det fastnat på hjulbultarna eller styrspindeln.
8

Spraya en ny rotor med broms renare, och torka det rent med en trasa handduk. Placera rotorn på hjulbultarna, top hat avsnitt vänd utåt. (Toppen-hattsektion är den upphöjda ringen på den inre ytan av rotorn.)
9

Placera tjocklek runt den nya rotorn. Byt bromsok bultar och dra åt dem med 13mm nyckel.
10

Vrid ratten så att hjulen pekar framåt. Återgå hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
11

Ta bort pallbockar och sänk Ford till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.
12

Tryck på bromspedalen långsamt och håll pedalen nere i 5 sekunder. Upprepa fördjupningarna gånger mer att injicera bromsvätska i nya bromsok.
13

Lyft huven på Ford fordonet. Öppna locket huvudcylinder, som ligger på förarens sida av fordonet nära vindrutan. Fyll behållaren med bromsvätska tills den når "full" linje. Sätt på locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57708.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.