Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de främre rotorerna på en 1997 F-150

Den 1997 Ford F-150 använder främre rotorn skivbromsar att stoppa lastbilen, applicera kuddar hydrauliskt till rotorns yta och föra lastbilen att stanna. Dessa rotorer kan bära tunna eller skadas av skräp, och kommer att kräva renovering eller utbyte. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta rotorn på en F-150 i ca 30 minuter per broms. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lift trucken vid framhjulet och ta bort den för att få tillgång till bromsaggregatet. Placera golvet jack under ramen järnväg och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Vrid alla muttrarna moturs med rörtång, och dra hjulet från navet. Ställ hjulet och lug nötter i en säker plats och säkra rambalk med en pallbock.
2

Ta bort bromsoket och kuddar för att exponera rotorn och demontera bromsarna. Tjockleken har två stora montera bultarna i bakre som kan vridas moturs och tas bort. Tjockleken kommer att glida av rotorn, varvid dynorna med den. Säkra bromsok med kontrollgruppen av lastbilen med band eller snören, låt inte bromsok att dingla med bromsledningarna. Dynorna kan avlägsnas från bromsok kolvarna genom att försiktigt bända upp dem med en skruvmejsel, och vissa eftermarknaden modeller skulle har clips. Rotorn är nu utsatt.
3

Avlägsna rotorn från bromsen. Spindeln mutter, i centrum av rotorn håller den till axeln, kan vridas moturs med en skiftnyckel. När det lossnar, kommer rotorn att komma fri från navet. Vissa rotorer kunde hålla på grund av ålder eller slitage, och kan bändas bort med en stor skruvmejsel. Dra rotorn fri från navet och ersätta den med en ny enhet.
4

Gör om hela proceduren på motsatt bromsaggregatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57778.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.