Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en rotor på en 2000 Honda Accord

När du ändrar ut bromsbeläggen på din 2000 Honda Accord, måste du också antingen vända eller byta ut de främre rotorerna. Eftersom rotorerna slits, spår bildas i ytan, som passar med bromsbeläggen. När du byter dynorna med släta, fräscha kuddar, du minskar faktiskt mängden bromsytans att dynan och rotor har, minskar din bromsförmåga. Innan du byter rotorerna, men, måste du ta bort dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och uttag
Cinder blocket
slagskruvdragare med Phillips-head fäste
Hammer
Två 8X1.25 metriska bultar
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under fordonets front, lyft upp den med domkraften handtaget, ställ fordonet på jack står. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem i närområdet.
2

Unbolt bromsok från bromsok fästet med spärr och skjut den bort av bromsrotorn. Stöd bromsoket på aska block så att det inte hänger med bromsledningen. Om du inte har en aska block, en metall krok eller stödbenet kommer också räcka.
3

Unbolt bromsoket fäste från baksidan av styrspindeln med 3 /8-tums Ratchet och uttag och ställ den åt sidan.
4

Placera slagskruvdragare på skruvarna som håller fast rotorn i styrspindeln och håll det stadigt på skruvarna samtidigt vrida handen till vänster, sedan hamra basen av effekterna skruvmejsel. Detta kommer att slå föraren motsols och ta bort skruvarna.
5

Avlägsna rotorn från styrspindeln med händerna. Om det inte lossnar, trä den 8X1.25mm bultar i de gängade hålen på rotorn. Dra dem med 3/8-tums Ratchet och uttag, omväxlande från bult till bult tills rotorn dyker upp i styrspindeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57801.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.