Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Mitsubishi Lancer bromsrotor

Mitsubishi Lancer har funnits sedan 1973. Amerikaniserad som Dodge eller Plymouth Colt, Colt Lancer, Chrysler Valiant Lancer och Eagle Summit, var bilen ombyggd av Mitsubishi Motors sysselsätter åtta olika generationer. Medan bort rotorerna kommer att variera beroende på årsmodell, följande instruktioner för rotorn avlägsnande av sjunde och åttonde Lancer generation, som startade i slutet av 1999 och fortsätter fram till nutid. Hänvisa till en reparation manual för instruktioner för äldre modeller, som har rotorer med pressade lager. Saker du behöver
Bil hiss eller domkraft och pallbockar
Impact pistol
krafthylsor
Metric skiftnyckel set
Wire klädhängare
Bromsvätska Baster
Bromsvätska
slagskruvdragare
Hammer
Vinklad die-kvarn med grova skivor
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort en tredjedel av bromsvätska huvudcylindern av Mitsubishi Lancer med en baster bromsvätska. Kassera fluiden. Fäst locket till huvudcylindern.
2

Lyft och stöd Lancer på en bil hiss eller domkraft och pallbockar.
3

bort navet Mössor, om tillämpligt, och sedan ta bort muttrarna från hjulen med en effekt pistol och uttag. Ta bort hjulen.
4

Ta bort den nedre låspinnen från bromsok på front-wheel-drive Lancers. Sväng den uppåt och sedan fästa den upp suspensionen med en galge tråd coat böjd till en provisorisk krok. På alla Allhjulsdrivna Lancers, bort låssprintarna från oket och sedan extrahera kuddar från kroppen av bromsok.
5

Inspektera navet vänd av rotorn för fästskruvar. Vissa Lancer-modeller kommer att ha två rotorer skruvarna på rotorn säker på navet. Ta bort dessa skruvar genom peka på dem med en hammare och en slagskruvdragare med en lämplig bit.
6

Avlägsna rotorn från navet. Om du byter ut rotorn och det har fastnat på navet på grund av rost och korrosion, kan du bryta det gratis genom att knacka den plana fin på rotorn med en hammare. Om du tänker återanvända rotorn, placera två lämplig storlek bultar --- 8 mm med 1,25 mm --- in i de två andra skruvhål (ej de kvarhållande skruvhålen) på navet vänd av rotorn. Dra åt bultarna växelvis dra rotorn från navet jämnt med en skiftnyckel tills rotorn lossnar från navet.
7

ur rotorn.
8

Rengör hjulet nav vända med en die-kvarn och skiva för att avlägsna eventuell korrosion eller rost. Rengör kanterna också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57822.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.