Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bakbromsarna på en 2003 Ford lastbil

De bakre bromsarna på en 2003 års modell Ford lastbil beror på den exakta typ av truck. Full-storlek lastbilar gillar F150 har trumbromsar och skor enbart på bakhjulen, medan super-lastbilar gillar F250 har bromsok och bromsbelägg utöver trumbromsar. Installera nya bromsbelägg eller skor kan vara en svår uppgift, men bromsbackarna är särskilt svårt på grund av de många fjädrar som används på bromsen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Flare skiftnyckel
Bromsrengöringsmedel
Droppkar
Bromsbelägg
Bromsklossar
Anti -skrika förening
högtemperaturfett
Spetstång
Visa fler instruktioner
Öppna Bromsar
1

Lyft den bakre änden av lastbilen och stödja det på pallbockar, ta sedan bort båda bakhjulen med däcket järn. Blockera framhjulen med stoppklossar och lossa parkeringsbromsen.
2

Rengör hela bromsaggregatet med aerosol bromsrengöringsmedel. Fånga varje restprodukt från bromsen renare med en långpanna eller bricka placeras under monteringen. Addera 3

bort bromsoket från skivorna om du arbetar på en lastbil med skivbromsar på bakhjulen - bort bromsok bultar med en flare skiftnyckel Addera Bromsbelägg
4

Squeeze och ta bort V-fjädrarna som håller bromsklossarna på plats inom. bromsok monteringsfäste.
5

Dra de gamla bromsbelägg ut av monteringskonsolen, med början med den yttre dynan.
6

Applicera en anti-squeal förening till fästplattor av dynorna ersättningsbromsbelägg, sedan installera dynorna i fästet, som börjar med den yttre dynan. Montera V-fjädrarna på fästet.
7

Dra glidstiften ur bromsok, smörja in dem med högtemperaturfett och installera dem tillbaka i bromsoket.
8

Anslut bromsoket bakåt på skivan och fäst det med bultarna styrpinne.
9

Anslut båda bakhjulen och sänka trucken efter byte av bromsbelägg på båda hjulen. Addera bromsbackar
10

bort bromsskivan eller bromstrumman - beroende på vad bilen är utrustad med. Unbolt bromsok s fäste från skivan först med skiftnyckel. Trumman eller skiva då ska halka av hjulbultarna.
11

Koppla de övre och nedre fjädrarna från bromsbackarna med en tång, och sedan koppla loss kablarna och spak förbinder bromsaggregatet till parkeringsbromsen.
12

Ta bort de gamla bromsbackar - bort sina hold-down fjädrar med tång. Ta bort varje sko sig på en full-size lastbil, för en super-duty, spred skorna isär och lyfta dem från ställdonet, sedan koppla den slutliga tillbakadragningsfjäder håller dem samman
13

Koppla bort. parkeringsbromsspak bakifrån skon - bända loss sin klippet med en skruvmejsel eller tång. Montera spaken på ersättande sko och klämma nya stoppbygeln på plats på stiftet med en tång.
14

Smörj bromsaggregatet s fästplatta med hög temperatur fett på ställen där det bromsbackar komma i kontakt med fästplattan
15

Anslut nya bromsbackar till fästplattan -. antingen en i taget för en full-size eller med dem förbundna med tillbakadragningsfjäder för en super -plikt. Anslut fasthållaren fjädrar med tång.
16

Anslut kablarna parkeringsbromsen och de övre och nedre fjädrarna till bromsbackarna genom att sträcka dem med tång och haka dem i hålen som de är anslutna till på gamla skor.
17

Slip bromstrumman eller bromsskivan tillbaka på hjulbultar och anslut bromsoket till skivan om det behövs med sina bultar styrpinne.
18

Anslut tillbaka hjulen på lastbilen och sänka den från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57862.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.