Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Drum vs Bromsar Disk

Förutom motorn, vilket gör att bilen går, är den viktigaste komponenten i en bil dess bromsar. Bromsarna är det som gör din bil stannar och är en viktig aspekt i den dagliga driften av fordonet. Precis som andra bilkomponenter, har broms tekniken utvecklats under åren. Tidiga bilar används trumbromsar på alla fyra hjulen för att stoppa fordonet. Trumbromsar har sedan ersatts av mer effektiva skivbromsar, men trumbromsar kan fortfarande hittas på bakhjulen i vissa bilar. Design
Bakstycke och bromsbackar av en trumbroms

En trumma skiva består av tre komponenter: fästplattan, skor broms och bromstrumman. Stödplattan förbinder bromssystemet till axeln av fordonet och håller bromsbackarna på plats. Den bromstrumman placeras sedan på toppen av den bakre plattan, med bromsbackarna inuti. En disk broms har också tre komponenter och fungerar på liknande sätt. Det finns bromsskivan, som ansluter till hjulet och axeln, bromsbelägg,. Samt bromsok, som håller bromsbeläggen
Funktion

Båda bromssystem arbeta på grundval av friktion för att stanna fordonet. När bromskraften appliceras på en trumbroms, bromsbackarna gäller friktion på bromstrumman, bromsa fordonet. När bromskraften appliceras på en disk broms, bromsok klämma stängd, tillämpning av bromsbelägg till rotorn att bromsa in bilen.
Heat

När dessa två system skiljer är hur de hanterar värme. En trumbroms är ett internt system, med bromsbeläggen som hålls inne i bromstrumman. Som sådan, är det lätt att värme alstras inuti enheten. När värme byggs upp, bromsarna bleknar och förlorar sin bromskraft. Skivbromsar, å andra sidan, är mer utsatta. Detta gör det möjligt för bromsskivan och kuddar svalna mycket enklare och att bromsarna håller sin bromskraft.
Bromskraft

Allt annat lika, skivbromsar göra inte ge betydligt bättre bromskraft på torrt väglag än trumbromsar. Upp till 70 procent av ett fordons bromskraft går till framhjulen, så en bil med trummor i baksätet inte kommer att variera mycket från en bil med diskar i ryggen. De har fördel när det gäller att värma bygga upp, kommer så högpresterande bilar enbart förlita sig på skivbromsar. Ett annat område där skivbromsar har en fördel i fuktigt väder.
Kostnad

Den främsta orsaken till att trumbromsar är fortfarande i bruk på grund av kostnaden. De är mycket billigare att tillverka än skivbromsar. Dessutom kan trumbromsar fungera som en parkeringsplats paus, ytterligare minska kostnaderna för produktionen av ett fordon. Med skivbromsar på alla fyra hjulen, tillverkarna måste bygga en separat parkeringsbroms i bromsskivan, lägga till dess kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58069.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.