Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsen skor på en 2001 Toyota Corolla

De bakre trumbromsar i din 2001 Toyota Corolla arbete genom att trycka ett par bromsbackar mot insidan av en trumma för att producera friktion och bromsa bilen. Toyota rekommenderar inspektera skorna för slitage varje 15.000 miles. Till skillnad från många bilar, kräver 2001 Corolla inte du ta bort hjulnavet att arbeta på bromsarna, så du kommer inte att behöva en momentnyckel för montering. Räkna med att spendera cirka 20 minuter per hjul. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
nål-näsa eller Bromsfjäder tång
platt skruvmejsel
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna och lyfta bakhjulet från marken med en domkraft. Stöd bilen med en domkraft monter. Ta bort muttrarna och hjul. Hissen punkten är på skenan längs den nedre kanten av kroppspartiet framför bakhjulet. Om du har två pallbockar, lyfta fordonet vid punkten direkt mellan bakdäcken att lyfta båda hjulen.
2

Dra bromstrumman från hjulnavet. Om det har fastnat, finns det ett åtkomsthål täckt av en gummiplugg på baksidan av bromsenheten. Skjut en skruvmejsel för att trycka spaken inuti. Drag och vrid på trumman samtidigt som du håller spaken bakåt.
3

Koppla den övre fjädern med ett par nål-näsa eller bromsfjäder tång. Varje sko hålls ned av en fjäder. Vrid pinnen på Framfjäder 90 grader för att ta bort stiftet, hållaren och våren. Koppla den undre fjädern och ta bort den främre skon.
4

Ta justeraren bar som trycker mot båda skorna. Lägg ner försiktigt - att installera det baklänges eller med en uppochnervänd änden hindrar skorna från sittplatser ordentligt
5

Lossa bakre skons våren på samma sätt som framsidan och ta bort fjädern,. hållare, stift och sko. Spaken är fäst på baksidan skon - bända C-klippa av stiftet som förbinder dem och separera spaken från skon
6

Överför inställningsarmen till ersättning bakre skon. . Den är fäst med en fjäder och har en flik som glider in i en kortplats på skon. Fäst spaken till ersättning skon genom att skjuta stiftet genom hålet i skon och trycka på C-klämman på plats.
7

Montera bakre skon, stift, fjäder och hållare. Se till att änden av tappen plats för sig själv i spåret av hållaren. Skjut justeraren bar på plats och montera den främre skon. Fäst den med stiftet, våren och hållaren.
8

Montera de övre och nedre fjädrarna. Skjut trumman på plats och fäst hjulet. Dra åt muttrarna. Sänk ratten och avsluta åtdragning. Upprepa på andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58110.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.