Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på 2000 Dodge Ram 1500

Bromssystemet på 2000 Dodge Ram 1500 inkluderar bromsbelägg, rotorer broms och bromsok. Var och en av dessa broms komponenter samverkar så att Dodge Ram kan komma till en trygg och säker stopp. Bromsoket är bromsen komponent som pressar de inre och yttre bromsbelägg mot sidorna hos rotorerna. När bromsbeläggen helt har pressats till sidorna av de rörliga rotorerna, är friktionen av bromsbeläggen mot broms rotorer vad stoppar lastbilen. Saker du behöver
Däck Tool Review Ordet jack
bil står
brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet uttag
Bungee strap
Tvingfäste
Replacement Pads
Visa fler instruktioner
1

Park 2000 Dodge Ram 1500 i ett säkert område som har en plan yta.

2

Lossa muttrarna från passagerarsidan hjul med däck verktyg.
3

Flytta till förarsidans framhjul och lossa muttrarna med däcket verktyg.
4

Jack upp framsidan av 2000 Dodge Ram 1500 med en domkraft. Sedan placera bilen står under de riktiga fästena. Sänk framsidan av Dodge Ram på bilen står och lämna jack sitter i upprätt ställning.
5

Skruva loss muttrarna från den främre passagerarsidan hjul med däck verktyg. Dra hjulet och placera det platt ner.
6

Flytta till förarsidans framhjul och lossa muttrarna från hjulet med däck verktyg. Dra av hjulet och placera det platt ner.
7

Lokalisera öppningen på toppen av förarsidans brake rotor. Skjut pry bar mellan den yttre bromsklossen och rotorn. Bänd yttre bromsbelägg fram bromsok lossnar nog att dra bort bromsskivan.
8

Lossa och ta bort de två bromsok pinnbultar på baksidan av bromsoket med en 3/8- tums enhet ratchet och en 3/8-tums enhet socket.
9

Dra bromsoket från bromsskivan och fäst den nedre styrarmen bakom ratten navenheten med bungee bandet.

10

Dra det inre bromsbelägget ut. Skjut C-klämman i bromsoket mot yttre bromsklossen. Den, vrid C-klämma medurs och komprimera den yttre bromsklossen till bromsok cylindern tills cylindern har helt indragen i bromsoket.
11

Skruva av C-klämma och dra ut den ur bromsok . Dra sedan den yttre bromsbelägg ur bromsoket. Installera kuddar ersättningsbromsbelägg tillsammans med några andra bromsbelägg accessoarer.
12

Avlägsna bungee remmen och häng bromsoket tillbaka på sidan av rotorn. Skruva fast de två fästskruvarna i baksidan av bromsok. Dra åt bultarna snäva med Ratchet och uttag. Därefter, dra hjulet och att hjulmuttrarna igen. Dra åt hjulmuttrarna med däck verktyg.
13

Följ samma steg som beskrivs ovan för att byta bromsbelägg på den främre passagerarsidan hjul. Byt framhjulen och sänk lastbil till marken. Dra åt hjulmuttrarna
14

Flytta på baksidan av lastbilen, lyft upp och stödja den på pallbockar. Byt ut bromsbeläggen i bak som du gjorde fronten. Byt hjulen, sänk bilen och dra åt muttrarna.
15

Veva 2000 Dodge Ram 1500 och pumpa bromspedalen några gånger för att ge plats för nya bromsbelägg. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58135.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.