Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 1999 Ford Taurus

1999 års Ford Taurus är utrustad med främre och bakre skivbromsklossar. Skivbromsen kuddar är utformade för att stoppa Taurus genom att till det fram-och bakåtvänd av bromsrotorn medan hjulet roterar. Friktionen från bromsbeläggen som appliceras på rotorn ytskikt är det som gör att hjulen sluta vrida och föra Taurus till ett stopp. Byt ut bromsbeläggen när de har slitits ned till slitagevarnare som finns inuti varje dyna, som avger en hörbar skrika när de upptäcks. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Säkerhet står
brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket kit
Rope
Stora kanal-lås tång
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Parkera 1999 Ford Taurus på en säker plats som har en plan yta.
Sida 2

Lossa klackarna från båda framhjulen med en rörtång eller ett däck verktyg.
3

Skjut domkraften under tvärramen som är placerad under motorn . Jack framsidan av Taurus upp och placera en säkerhet monter under ramen på båda sidor. Sänk Taurus till toppen av säkerheten står och lämna domkraften under tvärramen.
4

Skruva klackarna från båda framhjulen. Dra båda framhjulen bort och sätta hjulen ner platt.
5

Flytta till framsidan förarsidans hjul och lokalisera den lilla öppningen i toppen av bromsoket. Placera pry bar mellan baksidan av bromsrotorn och den yttre bromsklossen. Bänd det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern dras nog att lossa bromsok grepp på rotorn.
6

Leta monteringstappen bultarna på baksidan av bromsoket. Det finns en nedre tapp bult och en övre stift bult. Ta bort båda pinnbultar genom att vrida skruvarna motsols med 1/2-tums enhet ratchet och en socket. Dra ut sprinten bultarna ur bromsoket.
7

bort bromsoket från sidan av bromsrotorn. Om tjockleken är fortfarande för svårt att ta bort från bromsok, använda spett för att bända den nedre delen av bromsok off och sedan dra bromsok bort bromsskivan.
8

Knyt en liten bit av repet runt bromsoket. Sedan, knyt bromsoket till närmaste styrningen komponenten bakom hjulnavet montering.
9

Dra det inre bromsbelägget ur fasthållningsklämman insidan av bromsoket. Placera sedan käftar de stora kanal-lås tång över den yttre bromsbelägg och bromsok bostäder. Komprimera den yttre bromsklossen med tången tills bromsok cylindern helt uppfällt inuti okhuset.
10

Dra den yttre bromsklossen ur fasthållningsklämman. Placera sedan byta kuddar inne i varje fasthållningsklämma insidan av bromsok.
11

bort repet från bromsok och styr komponenten. Placera bromsoket tillbaka på sidan av bromsrotorn. Skruva fast de två pinnbultar tillbaka i bromsoket och dra åt med Ratchet och uttag.
12

Sätt tillbaka hjulet på tillsammans med muttrarna. Dra åt muttrarna snäva med rörtång eller däcket verktyget. Flytta till passagerarsidan, bakre passagerarsidan och bakre förare hjul sida och följ föregående anvisningar för byte av bromsbelägg.
13

Veva 1999 Ford Taurus och pumpa bromspedalen några gånger till ställa in de nya dynorna till sidorna av bromsrotorn. Stäng av motorn.
14

Palla upp Taurus och ta bort alla säkerhets står. Sänk Taurus till marken och skjut jack ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58145.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.