Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag bromsbackar på en 2001 Kia Sportage?

Kia Motors introducerade Sportage 1995. Den första generationens utformning upphörde år 2002 innan modellen återinfördes i en ny konfiguration under 2005. Pre-2002 modellerna var utrustade med trumma bak bromsar och ändra bromsbackarna är en del av god bromsunderhåll. Att göra detta jobbet själv kan spara både tid och pengar. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
Skiftnycklar
Hammer
stor skruvmejsel
Tänger
antikärvningsmedel
Bromsrengöringsmedel spraya
Drum mikrometer eller stora Skjutmått kan mäta 10 inches i och utanför
Visa fler instruktioner
1

knäcka bakhjulet muttrarna med en klack skiftnyckel, och sedan jack upp den bakre delen av bilen. Ställ bilen på pallbockar placeras under de markerade punkterna domkraft. Helt ta bort muttrarna och ta bort bakhjulen.
2

Ta bort de fyra navmuttrarna med en skiftnyckel eller sockeln och ta bort trumman genom att dra den rakt ut från navet. Om navet är envis, knacka kanterna med en hammare, med hjälp av en träbit för att skydda metall kanter.
3

Ta justerdonsarmen våren genom att ta tag i fjädern änden närmast justerdonsarmen med tång och lyfta hooked fjäderänden utanför justerdonsarmen. Ta bort returfjädern genom att greppa den långa änden av fjädern med en tång och haka av den.
4

Vrid hjulet skaderegleraren stjärnan medurs för att lindra spänningen på bromsbackarna. Ta justeranordningen genom att lyfta den uppåt tills skårorna på vardera änden är inte längre bedriver med bromsbackarna.
5

Rotera båda håll-down stiften tills de ansluter med spåren i lastrummet- ner pin clips. Ta bort hold-down stiften genom att glida dem genom spåren i klippen, och ta sedan bort nedhållaren stift klipp.
6

Ta bort den primära bromsen skon genom att dra det rakt ut.

7

Ta bort den sekundära bromsback genom att försiktigt dra det rakt ut, utan för att Vik den bifogade kabeln parkeringsbromsen. Använd tång för att ta bort kabeln parkeringsbromsen från sekundära skon. Ta styrspaken stoppbygeln genom att sprida det något med en stor skruvmejsel, ta tag i klippet med en tång och dra av den. Avlägsna manöverspaken från den sekundära bromsbacken.
8

Mät trummans diameter på flera punkter med hjälp trumman mikrometer. Maximal acceptabel diameter är 9,89 inches. Om trummans diameter överstiger detta, så måste den bytas ut. Trumman diameter bör vara densamma i alla mätpunkter. Den inre ytan skall vara fri från spår och sprickor.
9

Rengör fästplattan med broms renare. Separera hjulet skaderegleraren stjärnan, rengör delarna med broms renare och päls gängorna med antikärvningsmedel innan återmontering. Använd även antikärvningsmedel till fästplattan vid de punkter där bromsbackarna kontakta plattan.
10

ihop bromsen genom att vända de tidigare stegen. Använd nya fjädrar och klipp snarare än att återanvända de gamla. Innan du sätter tillbaka trumman, se inställningsarmen kontakt malteserhjulet. Rotera malteserhjulet tills ytterdiameter bildas av skor (mätt med trumman mikrometer) är 0,020-0,040 inches mindre än trummans innerdiameter. Stjärnan hjulet kan roteras genom att placera en skruvmejselblad mellan tänderna hos stjärnan och förflyttning av hjulaggregatet i önskad riktning. Installera trumman, installera hjulen och testa bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58266.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.