Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter mattor Emergency Brake

Idag nödbromsen på de flesta bilar används uteslutande som en parkeringsbroms, och eftersom fordonet inte är i rörelse när bromsen, kommer bromsbeläggen eller skor pågå ofta för livet av den fordonet. Från tid till annan, kommer rost och korrosion orsaka skon infodring att separera från skon, eller skon beklädnader slits ut på grund av felaktig broms justering. I dessa fall måste de akuta bromsbackarna bytas, och fordonsägare kan spara både tid och pengar genom att göra jobbet själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Vehicle stöder (pallbockar) katalog mutterdragare
Tänger
Skruvmejslar
insexnycklar
Broms rengöringsvätska
Metall fånga pan
bromsfett
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

säkert blockera framhjulen av bilen. Var noga nödbromsen är helt urkopplad. Lossa de bakre hjulmuttrar lug. Jack den bakre änden av bilen fram till båda bakhjulen från marken. Stödja fordonet säkert på pallbockar ställas under de utsedda stödpunkter på fordonet. Ta bort båda bakhjulen. Arbetet på ett hjul i taget, med det andra hjulet som en referens för att påminna dig om hur delarna ska passa ihop.
2

bort bromsoket fästbultarna och skjut bromsok utanför skivan. Använd en tråd eller rep för att hänga bromsok ur vägen. Var försiktig så att du inte skadar broms slang.
3

Ta bort skruvarna som håller skivan på navet montering och dra skivan från navet. Om disken är envis. sedan på axeln av trumman yta av skivan med en hammare. Var noga med att inte slå själva disken på friktionen området. När skivan tas bort, kommer parkeringsbromsmekanism vara synlig.
4

Ta bort de övre och nedre returfjäder. Använd tång för att gripa varje vår ände och haka av den från de kvarhållande ögonen på bromsbackarna. När du tar bort den övre fjädern, ta bort bromsen strut genom att skjuta ner den från mellan bromsbackarna.
5

Lossa varje bromsback från fästplattan genom att ta bort hold-down stift och fjäder som håller varje sko. Tryck fjädern mot fästplattan och vrid tappen medurs tills den släpper från fästplattan. Vissa stift kan vridas med hjälp av en insexnyckel, medan andra kräver en stor skruvmejsel. På vissa fordon fjädrar är clips används istället för stift och fjädrar, i vilket fall de klipp kan tas bort genom att använda en tång för att pressa klippen nedåt och sedan dra ut dem.
6

Haka bromsen spänning Våren och ta bort den. Denna fjäder är placerad precis bredvid inställningsratten. Skjut inställningsratten ut mellan skorna och ta bort den.
7

Dra de två bromsbackarna rakt ut av fästplattan. Använd tång för att ta bort låsringen från parkeringsbromsen kabeländen och ta bort kabeln ur parkeringsbromsen skon spak.
8

Rengör plattan bromsen uppbackning med broms rengöring vätska. Rengör fjädrar, spak och inställningsratten på samma sätt. Använd en metall fånga pan att fånga överskottet broms rengöringsvätska och kassera den använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter.
9

Applicera ett lager antikärvningsmedel eller bromsfett vid de punkter där skor kontakta fästplattan. Använd bromsfett att smörja gängorna på gängorna inställningsratten.
10

ihop nödbromsen, med nya skor genom att följa stegen i omvänd ordning. Använd intakta hjulet som en referens. Sätt tillbaka hårddisken med justeringen porten direkt över nödbromsen inställningsratten. Ta bort pluggen från justeringen porten och använda en skruvmejsel för att vrida på inställningsratten tills skorna vidröra utanför huset. Vrid tillbaka inställningsratten cirka sex skåror för att ställa in bromsen avslut. Följ samma steg för att ändra skorna på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58285.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.