Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en 2005 Chevrolet Avalanche

De bromsbelägg på en 2005 Chevrolet Avalanche är den vanligaste underhålls del av bromssystemet, och tillståndet av rotorerna och bromsok kan kontrolleras medan dynorna håller ersätts. Bromsbelägg krympa med tiden, och när de börjar bli för tunn, är en metall avsnitt exponerad, skapar ett högfrekvent tjutande ljud när bromspedalen trycks ner. Så snart att buller börjar, gör planer på att byta bromsbeläggen så snart som möjligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckel
Wire
Tvingfäste
Skruvmejsel (tillval) katalog Silikonfett

Visa mer instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på framdäcket genom att vrida en klack nyckel 1/2 varv på varje mutter. Placera jack under framför lastbilen i mitten av ramen. Lyft Avalanche tills pallbockar kan placeras under framaxeln. Slutför bort muttrarna sedan bort hjulet.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på plats. Inspektera bromsoket för skador sedan försiktigt hänga den från axeln med en kort bit tråd så bromsledningen inte skadas. Inspektera rotorn för skador.
4

Tryck in på bromsbelägget med en C-klämma till fullo komprimera kolven undertill. Dra upp och tillbaka på de clips som håller bromsbelägg på plats. Ta bort bromsklossen. Om dynan har fastnat försiktigt bända loss den med en platt skruvmejsel.
5

Doppa en liten mängd silikonfett på baksidan av den nya bromsbelägg och sätta dem på plats. Tryck klämmorna stängda tills de snäpper på plats.
6

ihop bromsen genom att vända stegen ovan. Sätt tillbaka hjulet på axeln och dra åt muttrarna flesta av vägen. Upprepa med det andra hjulet.
7

Avlägsna domkraften och sänk Avalanche till marken. Klättra i bilen och trycker på bromspedalen tre eller fyra gånger till sittplats dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58297.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.