Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakbroms på en 2000 Jetta

Byta bakre bromsarna på en 2000 Jetta är en del av den rutinmässiga underhållet för fordonet. Bromssystemet är en viktig del av din bil, nödvändigt för att ge en säker körupplevelse. Kvarvarande vaksamma och ersätta de bakre bromsarna vid första tecknet på att de bär ut kan hjälpa dig att spara pengar och huvudvärk i det långa loppet. För den typiska uppfarten mekaniker, kan denna enkla uppgift slutföras i ungefär en timme. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Jack
stödbenet
Bromssystem Cleaner Review dräneringskärlet
mutterdragare
Tråd eller snöre
bromskolven Tool Review Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Placera Jetta i parken, eller i omvänd om fordonet är utrustat med en manuell växellåda. Koppla inte parkeringsbromsen. Placera stoppklossar bredvid framdäcken att hindra fordonet från att rulla. Om du inte har stoppklossar, tegel bruk eller små block av trä.
2

Lossa hjulbultarna en rotation med rörtång innan du lyfter hjulet. Använd domkraften för att lyfta bilen tills bakhjulet är något från marken. Ta bort hjulbultarna och ta bort hjulet och ställ dem åt sidan. Placera stödbenet där det kommer säkert stöd bilen samtidigt som du klartecken att arbeta. Sänk domkraften tills fordonet är säkert stöds av stödbenet.
3

Placera tråget under hjulet församling. Använd renare bromssystemet att rengöra bromsaggregatet. Låt bromsaggregatet torka och flytta tråget. Använd inte tryckluft. Broms damm är skadligt vid inandning.
4

bort bromsok fästskruvar medan du håller bromsok glidstiften med en skiftnyckel. Avlägsna tjocklek och suspendera den från en längd av tråd eller sträng. Låt inte bromsoket hänga från bromsledningen.
5

Ta bort de gamla bromsbelägg och dynan fasthållningsfjädrar från bromsok fästet. Montera de nya Låsfjädrar och nya kuddar. Om det nya kuddar du köpt är utrustade med en självhäftande baksida, ta bort folien innan installationen.
6

Dra bromsok kolv med din bromskolvens verktyget genom att vrida kolven medurs samtidigt som du trycker tillbaka i bromsoket bostäder. Olika verktyg finns att göra detta arbete lättare. Kolven måste vara helt indragen för att ge plats för de nya dynorna. Bromsok tillbaka i position på bromsok monteringsfäste
7

Place. Montera bulten och dra åt med 26 foot-pounds av vridmoment.
8

Höj bilen med domkraften tillräckligt hög för att tillåta avlägsnande av stödbenet och byte av bakhjulet. Placera bakhjulet och installera hjulbultar. Dra åt hjulbultarna tills hjulet sitter fast ordentligt. Sänk bilen och kontrollera hjulet klackarna är täta.
9

Upprepa proceduren på den andra bakhjulet. Ta bort stoppklossar. Dra åt parkeringsbromsen när båda sidor är kompletta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58322.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.