Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tips om att ta bort bak Pads TRUMBROMS

Bakre bromsarna är mycket svårare att ändra än främre bromsarna. Stuck trummor, fjädrar, damm och en mängd andra hinder gör jobbet svårt. Dock är jobbet inte omöjligt om du använder en lite planering och har rätt verktyg till hands. Om du arbetar långsamt och försiktigt, kommer du att lyckas. Rätt verktyg

Först måste du ha rätt verktyg. Detta inkluderar två säkerhets pallbockar, säkerhet block, en gummiklubba, en styv pensel, en mängd tång och ett andningsskydd för engångsbruk. Parkera bilen på en hård, plan yta är ett krav när du arbetar på bromsarna.
Stuck Drum

När du tar bort däcket, kan trumman kommer inte av lätt. Kontrollera att du inte har den åt parkeringsbromsen, om trummorna är på bakhjulen. Inställning av parkeringsbromsen kommer expandera ut dynorna, kallas också skor, gör trumma borttagning omöjligt. Om parkeringsbromsen är avstängd, slå på trumman med gummiklubba för att frigöra det. Använd inte en stål hammare, eftersom trumman kan spricka. Om det är en antik bil, kan nya trummor vara omöjligt att hitta. Tänk säkerheten först, eftersom handbromsen måste vara avstängd. Detta är anledningen till att bilen måste stå på en plan yta, med stoppklossar vid hjulen du inte arbetar på. Vidare står säkerheten jack måste användas tillsammans med domkraften.
Andningsskydd Krävs

När trumman är avstängd, kommer du att se skorna, och en hel del damm. Använd borsten för att rengöra dammet. Använd andningsskydd när du gör detta. Om bilen är en antik, är chanserna goda skorna var gjorda av asbest. Asbestdamm är dödlig, eftersom det är väl känt för att orsaka cancer. Om du misstänker asbest, handskar samt. Släng de gamla skor enligt dina lokala säkerhetsbestämmelser för asbestsanering.
Ta bilder

När trumman är avstängd och dammet rensas, ta bilder av montering. Hänvisa tillbaka till bilderna när åter-montering av bromsen, för att använda som en riktlinje.
Reparationshandbok

ha en reparation manual hjälper. Handboken kommer att ha information som är specifik för din bil, till exempel några tips eller tricks om hur man tar bort trummor. På två bilar Pros
Hållare Removal Tool

professionella mekaniker rekommenderar att du använder ett speciellt verktyg för att ta bort fjäderhållarna från bromsbackarna (se referens avsnitt). Detta verktyg är användbart, men ett stort djup brunn uttag kan användas också. Sätt fingret på huvudet av stiftet, bakom monteringsplattan. Tryck ner och vrid på verktyget, för att frigöra den kvarhållande locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58385.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.