Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar broms rotorer Off av en 1989 Toyota 4x4 lastbil

Ta bort broms rotorer från en Toyota fyrhjulsdriven lastbil är lätt att göra. Det finns ingen bestämd tid för att byta ut dem eftersom deras slitage är i förhållande till mängden av användning de får. Med andra ord, om du lägger en massa motorvägen miles på din bil, då du inte kommer att behöva byta rotorerna så ofta som någon som gör en hel del stopp-och-go-körning. Tjockleken på broms rotorer är den avgörande faktorn för när du måste byta ut dem. I detta fall är den minsta tjockleken för dina rotorer 23 millimeter (0,9 inches) med ett måttband. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack står
rörtång
Wheel fett
gummiklubba
Tänger
Skruvmejsel
Buntband
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen och palla upp trucken med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen och lyfta upp det till ramen.
2

bort hjulet med en rörtång för att ta bort muttrarna. Om din lastbil har låsningsfria bromsar, dra ABS sensor off av hjulet knoge. Ta bort bromsok med en spärr och uttag för att ta bort fästbultarna. Gå fästbultarna från baksidan av bromsok. Säkra bromsok till staget med en tråd slips för att hålla den på plats. Låt aldrig bromsoket hänga fritt eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Avlägsna fett locket från hjulnavet med skruvmejsel för att bända bort det. Dra ut sprinten ur axeln med en tång och ta bort kronmuttern med rätt storlek skiftnyckel. Ta bromsrotorn från hjulnavet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58467.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.