Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Särskilda Broms Verktyg

Bromsar kräver mer uppmärksamhet än de flesta människor bryr sig om att tänka, och ersätta slitna eller skadade bromsar kan bli dyrt. Du sparar pengar genom att reparera bromsarna själv. Uppgiften skrämmer de flesta människor, men med rätt verktyg, som arbetar på bromsarna blir lätt. Flera tillverkare konstruktion och bygga olika typer av verktyg specialitet broms, men alla hjälpa till att ta bort och reparera bromssystem. Kompression verktyg

En C-klämma och en gammal bromsbeläggens utföra de flesta av komprimering du behöver för att driva bromsok kolven tillbaka in i bromsoket. Utan en klämma, kan du använda en spridare skivbroms, som verkar genom att vrida en knopp som skjuter en tillplattad skruv i bromsoket, tvingar den tillbaka på plats. Med skivbromsar bak, bromsok skruvar, så du behöver ett bromsok återställning verktyg. Dessutom, med dual-kolvs främre bromsarna, har du möjlighet att använda en dual-kolv bromsok kompressor, som ser ut som en fogtätning pistol ansluten till en klämma.
Repair verktyg

En rotor blir spårad och slitna med tiden. Med hjälp av en mikrometer berättar bredden på rotorn, vilket måste ligga över en viss nivå, beroende på din bil. Den mikrometer mäter helt enkelt bredden, bromsen heningsverktyg utför reparationen. En broms heningsverktyg har tre huvuden med brynstenarna på dem. Verktyget ansluts till en snurrande verktyg som en borr press som gör att heningsverktyg att trycka ner bromsen rotorn (en stadig hand och en borr åstadkommer detta) tills metallen av rotorn jämnas ut.


Springs och klämmor

Trum broms hus ett halvdussin eller flera fjädrar som fäster till olika klipp. Den vanligaste specialitet verktyg, som kallas broms-våren tänger, kan du ta bort fjädrarna med en vridning av handleden och ta bort klipp. Dessutom, tillverkare erbjuder ett broms-klipp borttagningsverktyg och en parkeringsplats-bromsvajern remover. Klippet remover skjuter på en stoppbygel på skivbromsar, och med en vridning av handleden, tar bort klippet. Parkeringsbromsen-bromsvajer borttagningsverktyg komprimerar linjen parkeringsbromsen, så att du kan koppla ändarna med en hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58470.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.