Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsvätskan på en 1999 Mazda 626

Mazda producerade 626 år 1999 med en hydraulisk bromssystem. Den typ av en hydraulisk kraft bromssystem kräver att luftas när som helst en del av systemet tas bort eller byts ut. Vätskan i systemet förorenas till följd av användning och ålder, vilket kräver spolning fluiden ibland utöver blödning systemet. Provbromsa alltid efter att utföra underhåll på systemet. Saker du behöver
Turkiet Baster
Jack
4 pallbockar
rörtång
Wrench
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Assistent
Visa fler instruktioner
Spola bromsledningar
1

Ta bort locket bromsvätskebehållaren och hävert ut någon bromsvätska från behållaren med hjälp av en kalkon baster. Fyll behållaren med rent DOT-3 bromsvätska när du har sugits all vätska ut.
2

höja fordonet ett hjul i taget med hjälp av en domkraft. Placera en pallbock under axeln och ta bort domkraften. Avlägsna muttrarna för hjulet med en rörtång och ställa lug nötter och däck till sidan.
3

Lossa alla fyra dämpskruvar. De bakre bromsarna är antingen trumma eller skivbromsar. TRUMBROMS dämpskruvar sitter på baksidan av trumman ovanför axeln. Bakre skivbromssystem dämpskruvar ligger på toppen av bromsok. Front skivbromssystem dämpskruvar ligger på bromsok mot motorn. Ha assistenten Trampa fast i golvet och håll den där
4

. Dra åt alla fyra dämpskruvar och släpp pedalen. Upprepa steg 3 och 4 tills ren vätska rinner ut ur luftningsskruvarna.
Lufta bromsar
5

Lufta passagerare bak först. Blödning bromsen längst bort från bromsvätskebehållaren säkerställer att ingen luft kvar i systemet. Flytta till föraren bak andra, passagerare främre tredjedel, då föraren framför sist.
6

Placera ena änden av en gummislang på luftskruven och den andra änden nedsänkt i en klar plastflaska delvis fylld med DOT-3 bromsvätska. Se till att behållaren är full.
7

Har assistenten trycker ner bromspedalen och håll. Öppna luftningsskruven och titta på när vätska och luftbubblor kommer ut ur röret. Stäng luftningsskruven när flödet upphör och lossa bromsen. Upprepa processen tills inga luftbubblor kommer ut ur röret i tre varv.
8

Upprepa steg 2 och 3 för de återstående hjulen i den ordning som beskrivs i steg 1.
9

Byt varje däck och dra åt muttrarna. Lägre fordonet ett hjul i taget genom att höja hjulet något med domkraften, avlägsnande av stödbenet och sänkning av hjulet till marken. Dra åt alla muttrarna med specifikationerna fabriken vridmoment med rörtång när alla hjulen är på marken. Refill bromsvätskebehållaren till hela linjen och sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58510.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.