Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter mattor parkeringsbroms en 1998 Ford Explorer med skivbromsar

Du kan byta ut bromsbeläggen parkeringsbroms på 1998 Ford Explorer utrustad med skivbromsar i ditt hem garage, vilket sparar tid och pengar. Parkeringsbromsen slitas ner med tiden och med användning och kommer att behöva bytas ut. Avsätt ett par timmars tid att göra jobbet själv. Du kan få alla de förnödenheter och verktyg du behöver från din lokala bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Stoppklossar (2) katalog Skyddsglasögon
rörtång
Jack
Jack står (2) katalog Droppkar
Brake Cleaner Review Socket set
Pick
Hammer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
en

kilar Place hjul framför var och en av de främre däcken.
2

Sätt på dig skyddsglasögon och lossa muttrarna på bakhjulen med en rörtång. Placera en domkraft under den bakre differentialen av fordonet och lyfta upp det högt nog att glida pallbockar i det bredvid varje bakhjul. Sänk Ford på pallbockar.
3

bort muttrarna på vänster bakhjul och ta av hjulet. Placera en långpanna under vänstra bakhjulet och spraya bromsaggregatet med broms renare.
4

Ta bort bultarna på bromsoket med en socket set. Lyft bromsoket från hjulet från toppen. Placera bromsok fästet på fjädern för att hålla den från att dra i bromsen linje.
5

Hitta en oval gummiplugg på insidan av fästplattan och ta bort det med en hacka. Rotera stjärnformade skaderegleraren i en uppåtgående rörelse med hackan. Knacka försiktigt på bromsen rotornav med en hammare och sedan ta bort trumman.
6

Ta återvändande och justerare fjädrar med en hacka genom att dra dem ur sina respektive öljetter. Ta ut justeraren manuellt. Haka sedan tar bort hold-down fjädrar till bromsbackarna med hackan. Ta bort bromsklossarna och spraya området med broms renare.
7

Omvänd stegen ovan för att sätta ihop komponenterna.
8

Upprepa steg 3 till 7 för den andra bakre hjulet.
9

Sätt tillbaka hjulen på Explorer och installera om muttrarna. Höj SUV, ta bort pallbockar sedan sänka bilen till marken med domkraften. Dra åt muttrarna med momentnyckel till 100 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58524.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.