Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bakbroms Rotor på en Ford Explorer

De bakre broms rotorer på Ford Explorer är föremål för samma stress som de främre rotorerna erfarenhet. Broms rotorer arbetar med bromsbeläggen, med friktion för att bromsa och stoppa din Explorer. Bromsoket inrymmer en kolv. När du trycker på bromspedalen med er fot, tvingar det bromsvätska genom ledningarna. Att bromsvätskan trycker kolven ut på bromsoket. Det gör att bromsbeläggen att pressa rotorn mellan dessa tills Ford stannar. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack stå
Hylsnyckelsats
Buntband
Tänger
Torx socket
Visa fler instruktioner

1

Placera en uppsättning stoppklossar framför framhjulen. Jack Utforskaren upp med bilen uttaget. Placera pallbock under Ford nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Ta bort muttrarna med rörtång och dra hjulet från Utforskaren. Ta bort bromsoket med Torx-fattning och ratchet. Säkra bromsok till den bakre fjädern eller stötdämparen med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga löst eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Dra bromsrotorn av hjulet församling. Sätt den nya rotorn på plats på hjulet församling.
4

Klipp tråden slips håller bromsoket till stötdämparen med tång. Placera bromsok i fästet och dra åt fästbultarna med Torx socket och ratchet. Placera hjulet tillbaka på Utforskaren. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
5

bort stödbenet från under Ford och lägre fordonet till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58527.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.